Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde:
"Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk Kurulu'nun Trabzonspor Başkanının yazılı ve görsel medyada yer alan beyanlarına dair açıklaması:

Biz kulüp ve camia olarak bu tip provakatif ve belirli bir üslup seviyesinde olmayan açıklamaları muhatap almayacağımızı kamuoyuna açıklamıştık. Bu açıklamalar, "sportif ve yönetsel başarısızlıkların örtbas edilmesine yöneliktir" şeklinde geçiştirilebilecek amaç ve nitelikte olmayan açıklamalardır.

Bu açıklamalar; 6222 sayılı yasa hükümleri bir yana, Türk Ceza Kanunu uyarınca da açıkça, "Yargıyı etkileme suçudur."

Henüz kesin hüküm aşamasına ulaşmamış, yargılamada, hakim, savcı ve mahkemeyi etkilemek adına bilerek ve sonuçları hesaplanarak yapılmış açıklamalardır. Ve doğal olarak tartışılıp değerlendirileceği yer spor medyası ya da kulüplerin yönetim odaları değil; mahkeme salonlarıdır ... Ve öyle de olacaktır...

Tarafımızdan bu konu ile ilgili yasal takibat derhal yapılacak ve aynı şahıs ile ilgili diğer takibatlarımız gibi hassasiyetle ve dikkatle takip edilecektir.

Zira bu sorun artık bir spor sorunu değil, toplumsal ahlak ve yargıya müdahale alışkanlıklarının şiddetle cezalandırılması gerekliliğine yönelik bir sorundur.

Bağımsız yargıya müdahale, bağımsızlığa müdahaledir... Ve buna kimsenin haddi de gücü de yetmez...

Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk Kurulu"
Editör: TE Bilişim