Yanal:"Cardozo da Emenike de büyük futbolcu ama iş bitiricilikte, gol vuruşlarında, oyun zekasında benim öğrencim açık ara önde"

Teknik direktör Ersun Yanal'ın gelmesinden sonra şaha kalkan Oscar Cardozo ile ilgili gündemi sarsacak gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz sezon Ersun Yanal'ın F.Bahçe'deyken Cardozo-Emenike tercihini Nijeryalı golcüden yana kullandığı belirtilmişti. Yanal ise bu iddialara cevap vermemişti. Ancak kurt hocanın bordo-mavili yönetici Mehmet Terzi ile yaptığı sohbette tarihi bir itirafta bulunduğu belirtildi. Terzi'nin Yanal'a "Cardozo'yu geçen sene iyi ki Fener'e aldırmadın" dediği, Yanal'ın ise "Benim aldırmadığımı nereden çıkardın?" cevabını verdiği ve şöyle devam ettiği öğrenildi: "Emenike ile Cardozo kıyaslanır mı? Sen sanıyor musun ki bana kimi istediğimi sordular? İkisi de iyi futbolcu ama bitiricilik ve oyun zekası olarak Cardozo çok daha üstün." Cardozo da Fırtına'da resitale başladı. Benfica'da 2009-2010'da 13 maçta 10 gol atarak Avrupa Ligi'nin en skorer ismi olan, ligde 29 maçta 26 gol, 2011-2012'de de 29 maçta 20 gol ile Portekiz Ligi'nde gol krallığı sevinci yaşayan süper forvet, bordo-mavili takımda da eski günlerine döndü. 

74 dakikada bir gol 
Ligde ilk 2 hafta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen ve Halilhodzic tarafından bazı maçlarda tercih edilmeyen Paraguaylı, 9 maçta 593 dakika sahada kaldı. Cardozo, böylece 74 dakikada rakip fileleri 1 kez havalandırmış oldu.

KRALLIK YARIŞINDA POTAYA GiRDi
Cardozo, Gençlerbirliği maçında attığı 3 golle birlikte gol krallığı yarışında iddialı konuma geldi. Avrupa Ligi'nde 1 gol atan oyuncu Süper Lig'de ise 8 golle, Gekas'ın (9) ardında yer aldı. Beşiktaş'ın forveti Demba Ba ise 7 golle zirveyi takip etti.

Kaynak: Fotomaç