Trabzonspor Kulübü'nün resmi sitesinde yer alan idman haberinin başına, "2010-2011 sezonu şampiyonu takımımız" ibaresi konmasının yankıları sürerken, kulüp genel sekreteri Hasan Yener, Fenerbahçelilerin konu ile ilgili eleştirilerine çarpıcı bir yanıt verdi.
 
Sportsv'ye konuşan Yener, "Trabzonspor kendini şampiyon ilan etmedi, Türkiye Futbol Federasyonu Trabzonspor'u şampiyon ilan etti. Bildiğiniz üzere Türkiye Ligi şampiyonu Şampiyonlar ligi'ne direkt katılma hakkını elde eder. Geçen yıl da Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne TFF tarafından direkt alınmıştır. Bu da demektir ki Trabzonspor 2010-2011 sezonu şampiyonudur. Burada eksik olan bir işlem var, o da Trabzonspor'un kupasının verilmesidir. Umuyorum TFF bu işlemi en kısa zamanda yerine getirir"
dedi.
Şike davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararlara dikkat çeken Hasan Yener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Demokrasiyle yönetilen ülkelerde mahkemelerin vermiş olduğu kararlar kesindir ve hiçbir şekilde tartışmaya açılması veya kurumları yönetenler tarafından bunların yok sayılması mümkün değildir. Bu nedenle İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu Fenerbahçe'nin 11 maçta şike ve teşvik yaptığı kararı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı, yöneticileri ve profesyonellere vermiş olduğu cezalar ortada. Artık bu saatten sonra TFF nin bu mahkeme kararını görmemesi veya görmezden gelmesi mümkün değildir."