Fenerbahçe için UEFA'da dosyanın kapandığı yönünde Michel Platini ve Gianni İnfantino'nun açıklamaları Türk basınında Fenerbahçe'nin artık TFF dahil hiç bir kurumdan ceza almayacağı şeklinde yorumlanmıştı. 

Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıkmış ve UEFA'dan gelen açıklamaların TFF'nin olası vereceği cezalar hakkında olmadığı, kendi iç soruşturması hakkında olduğu ifade edilmişti. 

Bu gelişmelerin ardından  çarpıcı bilgilere ulaşıldı. UEFA'nın Kazakistan'da yaptığı kongrenin ardında TFF'ye gönderilen toplantı tutanaklarının ardından TFF Hukuk Kurulu'na UEFA'nın daha önce geçmişe dair ülke federasyonları ile UEFA arasında yaşanan anlaşmazlıkların incelenmesi talimatı geldi.


İddiaya göre bu konuda kapsamlı bir rapor hazırlayan Hukuk Kurulu, TFF'nin UEFA'dan gelecek taleplere karşı durmasının yönetmelikler ve kurallar gereği mümkün olmadığının altını çizdi. Fenerbahçe hakkında TFF'ye UEFA'dan gelecek yeniden yargılama ve - veya - tavsiye kararının değerlendirilmemesi mümkün gözükmüyor. 

Bu rapor sonrasında olasılıkları değerlendiren TFF'nin, Fenerbahçe'ye Türkiye içinde uygulanması muhetemel yaptırımları ve olası senaryoları da gözden geçiriyor. Öte yandan TFF'nin Fenerbahçe Yönetimi ve hukukçuları ile de görüş alış verişinde bulundukları da bir diğer iddia.
Editör: TE Bilişim