Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, şike sürecine ilişkin sert açıklamalarda bulundu. 

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin açılışına katılan İbrahim Hacıosmanoğlu burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tesisleri değerlendiren Hacıosmanoğlu, "Tesisler hakikaten güzel. Onları yönetecek düzgün insanlara ihtiyaç var. Bu tesislerden ürünler çıkarmak lazım. Bu tesislerin zihniyette değişirse, Türk futboluna hizmet edilir. Türk futbolunun yöneten zihniyetin güzel tesislerde oturmaması lazım. Kulüpler birliği toplantısında gündeme gelecek mali genel kurul yapmıyor, federasyon neden yapmıyor? Cesaretiniz mi yok? Eski başkana atıfta bulundunuz o da bırakıp gitti. Size de kulüp başkanları aynısını yapacak. 'Çok güzel tesis oldu, yönetim de çok güzel, Türk futbolu güzel' dersek, kendimizi kandırıyoruz. Kürsüye çıktığımızda süslü kelimelerle değil gerçekleri toplumla paylaşırsak o zaman bir yere gidebiliriz. Ahlaklı insanlar yetiştiremiyoruz" dedi.

EMEK ÇALAN MAĞDURUM DİYOR
Şike sürecine ilişkin sert açıklamalarda bulunan Başkan Hacıosmanoğlu, "Adalet çalanın nasıl bir adalet anlayışı olur. Fenerbahçe Kulübü 'Adalete Fener Yak' kampanyası başlattı biz de 'Adaletsiz Fener'i Yak' imza kampanyası başlattık. 700 imza ile gidiyor, 1 milyon olunca da gidip yetkililerin gözüne sokacağım. Trabzon'un emeği çalındı. Emeği çalınan hakkını arıyor, emek çalan da mağdurum diyor. Allah aşkına 3 Temmuz'da tapeleri okuyanların yüzü kızarmıyor mu? Yeniden yargılanma olsa ne olur. Yargıtay kararını verdi. Bir tane hakim bulunmuş. Ancak kendisi, vermiş olduğu karardan utanması lazım. HSYK'ya suç duyusunda bulunacağız. Bağdat Caddesi'nde 500 bin kişi ile yüründüğünden bahsediliyor. Biz de Trabzon olarak bize ait olmayan bir sokakta 1 milyon kişi ile yürümezsek, bu işleri bırakacağız. Adaletsiz Fener'i önce Avrupa, sonra biz yakacağız" şeklinde konuştu.

OLCAN GİTMEK İSTEDİ
Galatasaray'a transfer olan Olcan Adın ile ilgili olarak ise bordo-mavili kulübün başkanı Hacıosmanoğlu, "Kendisi gitmek istedi. Olcan kulübümüze 3 sene hizmet etti. Onun yerine gelecek arkadaşlar da Trabzonspor'a hizmet edecektir. Değişime ihtiyaç var. Bunu gerçekleştiriyoruz. Yeni hoca ile eksikliklerimizi tamamlayıp, sahada herkesin gurur duyacağı bir kadro kuracağız" diye konuştu.

TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ BELLİ
Teknik direktör arayışı ile ilgili olarak da bilgiler veren Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Teknik direktörümüz belli. Aramızda yazılı bir sözleşme yok ancak sözlü sözleşme var. Bu sözleşme de 2007 yılında verilmişti. Ben başkan yardımcısı olduğum dönemde buradan ağlayarak uğurlamıştık kendisini. Ama şunu söylemişti; 'Bir gün başkan olursan ben dünyanın zirvesinde de olsam gelirim.' Gazetelerde de imza atıldı yazıyor ama kendisi ile imza atmadık. Gönül imzası var. Hocamız Trabzon'u iyi biliyor. Trabzon'dan ayrıldıktan sonra da takip etti. 13 Temmuz'da İstanbul'a 14'ünde de Trabzon'a gelecek" dedi.
Editör: TE Bilişim