Dönemin A Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal, Hakan Şükür'le ters düştü ve TFF'nin içindeki FETÖ'cülerin baskısına dayanamadı. .

Henüz 20 yaşındayken 1992-1994 yılları arasında formasını giydiği Galatasaray'da attığı gollerle kendisini gösteren ancak ayrılık süreciyle ilgili birçok bilinmezin olduğu Mustafa Kocabey'in dün yayınlanan röportajı büyük yankı uyandırdı.

FETÖ'cülerinfutbolun içinde nasıl oyunlar çevirdiğini, ABD'ye kaçan Hakan Şükür'ün bu örgüt içindeki rolünü detaylarıyla anlatan Mustafa Kocabey'in röportajının ikinci bölümünde Ersun Yanal ile ilgili sözleri de gündeme damga vuracak.

İşte Mustafa Kocabey'in açıklamaları:

Futbol dünyasında FETÖ'yü destekleyen isimlerin başında Hakan Şükür'ün olduğunu ve özellikle G.Saray'da etkin rol oynadığını söyledin. Peki Şükür'ün A Milli kariyeri için neler söylemek istersin? 


Bu soruya soruyla cevap vermek istiyorum… Dönemin A Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal, Hakan Şükür'le neden ters düştü? Demek ki Yanal bu oluşumun içerisine girmedi, tehditler aldı. Ben Ersun Yanal'ın da bu konu hakkında konuşmasını bekliyorum açıkçası. Hakan Şükür için 'Takımda olması gerekiyor, oynaması gerekiyor' diyordu Yanal ama demek ki gördüğü bir şey vardı. Hakan Şükür Milli Takım'da niye sorun yaşadı? Ersun Yanal çok büyük bir baskıya dayanamadığı için bence pes etti. Ersun Hoca, Federasyonun içinde bulunan FETÖ'cülerin baskısına dayanamadığıiçin görevden alındı. Ve Abdullah Avcı… O da TFF'nin içindeki FETÖ'cüler yüzünden istifa etmiştir. Futbola giren TFF'ye de girmiştir. Olmaması mümkün değil.

TFF içerisinde de bu terör örgütü ile bağlantılı çok isim var mıdır? 

Olmaması mümkün mü! Adamlar TSK'ya girmişler, TFF onlar için çerezdi! Futbol camianızda bir sürü teknik direktörünüz var, futbolcularınız var, menajerleriniz var. Tahkim'de de adamlarınız var. Bunlar öyle bir çalışma yapmışlar ki şeytanın aklına bile gelmez. Eğer Hakan Şükür'ün, Tahkim'de cezaları iniyorsa veya UğurTütüneker, Cihat Arslan hakeme küfürden 5 maç ceza alacakken bu 1 maça indirilmişse onlar için çok basit şeyler bunlar....

Yanal neler yaşamıştı?

2004-2005 yılları arasında A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Ersun Yanal, 2006 Dünya Kupası elemelerinde Hakan Şükür kriziyle uğraşmıştı. Şükür'ü kadroya almayan ve sorulan ısrarlı soruları, "Sistemime uymuyor" diyerek cevaplayan Ersun Yanal, özellikle TFF üzerinden büyük baskıyla karşılaşmış ve devam eden süreçte de görevden alınmıştı.

Kaynak: ASpor