FIFA, cevap mailinde, "FIFA, sizler tarafından gelen her mesajı ciddiye almaktadır ve her bir ithamı (suçlamayı) başvurunun meşruluğuna ve gerçekliğine göre ilgili birimlerine yönlendirecektir. Sizin de bildiğiniz üzere bu davanın (Şike davası) adli kararı Türkiye'de Yargıtay'da neticelendirilmeyi beklenirken disiplin davası da UEFA'da bekletilmektedir. FIFA bunlardan çıkacak olan kararları merakla beklemektedir. Ahlaki ve cezai durumların ihlalini bildiren her bir ek bilgiyi de memnuniyetle kabul etmektedir. Futbol adına endişelerinizi memnuniyetle karşılıyoruz" ifadeleri kullanıldı ve mail, "Saygılarımızla, FIFA Güvenlik Bölümü" ifadesi ile bitirildi.

Bu cevap, FIFA'nın ve UEFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu ve kamuoyunda yaratılmaya çalışılan algının tersine, Türkiye'deki şike sürecinin bitmediğini açıkça belirtiyor.

İŞTE MAİLİN ORİJİNALİ;
FIFA takes each message seriously and will address each accusation according to the legitimacy and authenticity of the submission. As you might be aware, the criminal case in this matter is pending in Supreme Court of Turkey while the disciplinary case rests with UEFA. FIFA looks forward to an outcome and welcomes any additional information on violations of ethical or disciplinary matters.

We appreciate your concern.

Yours faithfully in football,

The FIFA Security Division