Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) "Yerel Organizasyon Komitesi" eşliğinde stadı gezen FIFA heyeti, notlar aldı.
FIFA heyetinin incelemesinin ardından Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kınalı, FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, TFF Uluslararası Etkinlikler ve Dış İlişkiler Koordinatörü ve U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Turnuva Direktörü Süheyl Önen ve Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Vali Kızılcık, FIFA’nın Dünya Şampiyonası’ndan sonra olan ikinci büyük organizasyonuna Türkiye’nin ev sahipliği yapacağını ve bunun bir ayağının da Trabzon’da gerçekleştirileceğini belirtti.

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın ülkenin tanıtımı, futbolunun daha üst noktalara taşınması anlamında fevkalade önemli olduğunu vurgulayan Kızılcık, "Bu organizasyonun alınması için büyük çaba gösteren Futbol Federasyonu’muzun değerli yönetimine her şeyden önce futbola, spora özel önem veren hükümetimize ve sayın Başbakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Herkesi kültürü, tarihi, doğal güzelliklikleri olan spor şehrimize bekliyoruz" dedi.

FIFA Müsabakalar Sorumlusu Martin ise öncelikle TFF’ye, Trabzonspor’a, Trabzon Valiliği’ne ve Trabzon Belediyesi’ne kendilerini iyi ağırladıkları ve organizasyona ev sahipliği yapacakları için teşekkür ederek, "Burada çok önemli maçlar oynanacak. Trabzon’da yarı final karşılaşması da yapılacak. Buraya yaz boyunca turnuvanın, futbolun, geleceğin yıldızları geleceği gibi, ülkenin dört bir köşesine de futbol coşkusu yayılacak. Biletler satışta. Tüm aileleri, çocukları, futbolseverleri stadyuma bekliyoruz" diye konuştu.

Yaz boyunca çok büyük bir futbol ortamının oluşacağını söyleyen Martin, "Trabzon’un burada şehir olarak ne kadar hazır olduğunu ev sahipliği için ne kadar coşkulu olduğunu gördük. Tüm şehre misafirperveliği için tekrar teşekkür ediyorum" dedi.
Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kınalı da spor kenti Trabzon’da 2013 yılında yapılacak organizasyonun kentin genleri ve misyonuyla örtüştüğünü, organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını kaydetti.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ise 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasının Türkiye’de bugüne kadar yapılan en önemli spor organizasyonlarından biri olduğunu belirterek, " 170 ülkede yaklaşık 500 milyon kişi tarafından takip edilmesi bekleniyor. Bu Türkiye’nin ve Türk futbolunun tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat. Aynı zamanda 2020’deki Avrupa Şampiyonası’nı almak için de iyi bir referans olması düşüncesindeyiz" dedi.

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar da Trabzonspor olarak böyle organizasyonun kentlerinde yapılacak olmasından son derece memnun olduklarını, kulüp olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi.
Toplantıya katılan Vali Kızılcık ve beraberindekiler, konuşmaların ardından turnuvanın maskotu "Kanki" ve sembolik bilet ile fotoğraf çektirdi.

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası grup, 2. tur ve yarı final müsabakalarının yapılacağı belirtildi.
Heyet, Rize’ye geçerek Yeni Rize Şehir Stadı’nda da incelemelerde bulunacak.

Editör: TE Bilişim