Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Kasımpaşa'yı yenen Trabzonspor, Gaziantepspor deplasmanında 88. dakikada yediği golle 1-0 mağlup oldu. Maça iyi başlayan, özellikle ikinci yarıda birçok pozisyon bulan, bir topu direkten dönen bordo-mavili takım, 88. dakikada Orkan'ın muhteşem golüne engel olamadı ve şok yaşadı. Karadeniz ekibi Castillo, Mehmet Ekici, Suk, Uğur Demirok ile pozisyonlar bulsa da son vuruşu yapamadı. Trabzonspor Süper Lig'de Gaziantepspor ile deplasmanda oynadığı son 4 maçta sadece bir kez kazandı. Geçen sezon Mustafa Yumlu'nun golüyle 1-0 galip gelen Fırtına daha önce en son 2011-12 sezonunda Gaziantepspor'u deplasmanda Halil Altıntop'un 90.dakikada attığı golle mağlup etmişti. İki takım toplamda 60 kez lig maçında karşılaşırken 31 kez Trabzonspor, 13 kez Gaziantepspor kazandı ve 16 maç berabere bitti. Geçen sezon iki takım Türkiye Kupası'nda da eşleşmiş Trabzon sahasında 2-1 ve Gaziantepspor sahasında 2-0 kazananan taraf olmuştu.

2 İSABET 1 GOL
Gaziantepspor 90 dakika boyunca Trabzonspor kalesine 12 şut atarken bu şutlardan 2'si kaleyi buldu ve 1'i de golle sonuçlandı.

GECENİN ADAMI ORKAN ÇINAR
Geçen sezonun en umut veren ismi olan Orkan Çınar bu sezona da harika başladı. Geçen hafta teknik direktör İsmail Kartal'ın 85. dakikada sahaya sürdüğü 20 yaşındaki Orkan dün de oyuna girmek için 87 dakika bekledi. Putsila'nın yerine giren Orkan sadece bir dakika sonra 4 kişiyi çalımlayıp 4 kişinin arasından vurdu ve attığı muhteşem golle üç puanı Gaziantepspor'a getirdi. Bu dönem Trabzonspor'un transfer listesinde olan Orkan, Süper Lig kariyerinde 4. golünü atarken, ilk lig golünü de 28.10.2015 tarihinde yine Trabzonspor'a karşı atmıştı.
Editör: TE Bilişim