SALOMON KALOU

Fırtına’nın 1 numaralı hedefi olan Fildişi Sahilli oyuncu için hem yönetim, hem de Malouda-Bosingwa ikilisi çalışıyor. Her an mutlu haber gelebilir.


Önce Malouda’yı, ardından Bosingwa’yı transfer eden yönetim, Chelsea’nin iki eski yıldızını Trabzonspor’da buluşturmuştu. Forvet arayışları için de yine eski bir Chelsea’li olan Salomon Kalou, transfer listesinin ilk sırasına çıkmıştı. Bunda Malouda ve Bosingwa’nın tavsiyesi de etkili oldu. Yönetim, Fildişili yıldız için Lille’le temasa geçti. Fransız ekibinin istediği rakam konusunda hemen her gün farklı bilgiler geliyor. Ancak İngiliz basını, Kalou’yla ilgilenen West Ham’ın 2.7 milyon Pound’luk (8 milyon TL) bir teklif yaptığını ve bunun kabul edildiğini yazdı. Trabzonspor’un da benzer bir rakamla Fransız ekibini ikna etmeye yakın olduğu kaydedildi. “Lille’den ayrılabilirim. Neler olacağını göreceğiz” diyerek başka bir takıma gideceğinin sinyalini veren Kalou’ya ise 2.5 milyon Euro (6.3 milyon TL) önerilecek. Bordo-Mavililer’in teklifi, vergi avantajı nedeniyle West Ham’ınkinden daha iyi. Malouda ve Bosingwa da Kalou’ya baskı yapmaya devam ediyor. Bu transferde her an mutlu sona ulaşılabilir.

BARRiOS

Forvet konusunda ilk gündeme gelen isimdi. Paraguaylı yıldız, Trabzonspor forması giymeye hazır. Ancak kulübüyle yaşadığı sorunları hâlâ aşamadı.


Florent Malouda transferinin ardından yönetimin Lucas Barrios’a imza attırması bekleniyordu. Ama transfer süreci uzadı ve gündeme başka isimler geldi. Bunun en önemli nedeni, Barrios’un, kulübü Guangzhou Evergrande ile olan sorununu çözememesi. Yönetim, transfer dönemi kapanıp, lig başladıktan sonra bu konuda yaşanacak bir sıkıntının takımı olumsuz etkileyebileceği düşüncesiyle Barrios’la yapılan görüşmeleri ikinci plana aldı. Ancak teması tamamen kesmedi. 28 yaşındaki golcüyle Spartak Moskova’nın da ilgileniyor olması ise fiyatının artmasına neden oldu. Yönetim, yeni gelecek forvete 2.5 milyon Euro’dan fazla vermemeye kararlı. Bu nedenle Barrios, kulübüyle olan bonservis sorununu çözse bile Trabzonspor’un bu teklifini kabul etmemesi halinde transfer gerçekleşmeyecek. Ancak Bordo-Mavili takıma gelmeyi çok isteyen Barrios’un, 2.5 milyon Euro’ya ‘evet’ demesine kesin gözüyle bakılıyor.

FRED

Trabzonspor’un gündemine giren son isim olan Sambacı, taraftarları fazlasıyla heyecanlandırdı. Ancak yıldız golcünün ikna edilmesi çok zor.


Brezilya, evinde düzenlenen Konfederasyonlar Kupası’nda zafere ulaşırken bu başarıdaki en büyük pay sahiplerinden biri Fred oldu. Bir anda transferin gözde ismi haline geldi. 29 yaşındaki forvetin adının son günlerde Trabzonspor’la anılması ise taraftarları fazlasıyla heyecanlandırdı. “O gelirse gol sorunumuz tamamen biter” yorumları yapılmaya başlandı. Ancak Sambacı’yı ikna etmek neredeyse imkansız. Tüm Brezilyalı futbolcuların en büyük hayali, 2014’te ülkelerinde düzenlenecek Dünya Kupası’nda milli formayı giymek. Bunun için de ya Avrupa’nın büyük liglerinde ya da ülkelerinde futbol hayatlarını sürdümek istiyorlar. Aksi takdirde Brezilya Teknik Direktörü Luis Felipe Scolari’nin gözüne giremeyecekleri endişesi taşıyorlar. Bu nedenle Fred’e, şu anki takımı Fluminense’de kazandığından çok daha yüksek bir teklif yapılsa bile bunu kabul etmesi zor görünüyor.