Trabzonsporlu oyuncu Mehmet Ekici TrabzonCell kullanıcılarının sorularını yanıtladı. Trabzonspor Dergisi’nin Ekim sayısında yer alan soru-cevaplardan bazı satırbaşları şöyle;  


Bir yerde frikiklerine güvendiğini okumuştum. Doğru mu?

Frikikten bir çok asist yaptım. Aynı zamanda duran topları gole çevirmişliğim de var. Bu anlamda kendime çok güveniyorum…

Futbol tarzını klasik bir 10 numara olarak tanımlayabilir misin?

Modern futbolda klasik 10 numara kalmadı. Hem defans hem de hücum yönüyle futbolu icra etme mücadelesindeyiz. 6 - 8 ve 10 numara karışımı diyebiliriz. Bugün ortaya koymaya çalıştığımız futbolun adına…

Senden beklentiler hayli yüksek. Bu beklentileri karşılayabilecek Mehmet Ekici’yi ne zaman izlemeye başlayabiliriz?

Sezon yeni başladı. Şimdiye kadar elimden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyorum. Ancak ortam yeni, arkadaşlar yeni, takımımız yeni. Yetenekli olduğuma inanıyorum ve bunu ortaya koymak için önümüzde daha bir çok fırsat olacaktır.

 Thomas Müller’le birlikte oynamak nasıldı?

Uzun yıllar Münih altyapısında birlikte oynadık. Hatta aynı anda A Takım’a yükseldik. Profesyonel kontarımızı da birlikte imzaladık. Çok akıllı ve nerede ne yapacağını çok iyi bilen bir futbolcu. Bu yetenekte bir oyuncuyla birlikte top koşturmak tabi ki güzeldi.

 Kendini en verimli hissettiğin bölge neresi? Forvet arkası mı, savunma önü mü?

Alyapıda hep savunma önünde oynadım. Gelişimim bu bölgede sürdü. Profesyonel futbola yükseldikçe daha çok ofansif oynamaya başladım. Kendimi 6 - 8 ve 10 numarada verimli buluyorum.

Gelmeden önce Trabzonspor’da karşılaşabileceklerin hakkında kimseden referans aldın mı?

Ceyhun Gülselam’la konuştum gelmeden önce. Bana Trabzon’u ve Trabzonspor’u anlattı. Şehrin güzel olduğundan, taraftarların sürekli takımın yanında olduğundan bahsetti. Bütün Karadeniz bölgesinin Trabzonspor’a yakın ilgi duyduğunu söyledi. Anlattıkları açıkçası beni etkiledi ve hoşnut oldum. Taraftarların kendilerini Trabzonspor’un bir parçası olarak görmeleri önemli. Ben de hem kendimi, hem de taraftarları sevindirmek için elimden gelen herşeyi yapacağımı bilmelerini istiyorum.

 Maçlara çıkmadan önce bir uğurun var mı?

Duamı okuyorum. Dizliklerimi ve ayakkabılarımın önce sağ ayağa giyerim. Sonra da dua edip maça çıkarım.

İlk kez Almanya dışına çıkıyorsun futbol anlamında. Gelmeden önce çekincelerin var mıydı? Şimdi neler düşünüyorsun?

Yaşam tarzı farklı. Anlayış farklı futbol anlamında. Kolay değil. Aslen Yozgat’lıyız ama Almanya’da doğdum ve büyüdüm. Bizim insanımız içten ve duygusal. Beni burada sıcak karşıladılar. Hem takım arkadaşlarım, hem teknik heyet, hem de taraftarlar beni hemen kabul ettiler aralarına. Bu konuda zaten sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyordum. Yanılmamışım.

 Daha önce Trabzon’a hiç gelmiş miydin. Trabzon’u nasıl buldun?

Milli Takım’la Güney Kore’ye karşı oynadığımız maç için gelmiştim. Ancak gezip görme şansımız çok olmamıştı. Geleli uzun zaman olmadı ama gördüğüm kadarıyla sakin ve futbolcunun rahat edebileceği bir ortam var.