Eskişehirspor maçına "Mustafa abi yemini" damgasını vurdu.

Maç öncesi soyunma odasında karşılaşmayı 2 yıl önce Eskişehir’de 0–0 berabere kalınan maçın ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Mustafa Çelik için oynamaya karar veren Trabzonsporlu oyuncular, galibiyeti de Mustafa Abi’ye armağan etti.

TEŞVİK PRİMİ İDDİALARINA KONU OLMUŞTU

Trabzonspor’un şampiyon olarak tamamladığını ileri sürdüğü 2010–2011 sezonunun 30’uncu haftasına girilirken Trabzonspor 69 puanla lider, Fenerbahçe ise 67 puanla ikinci sırada bulunuyordu. Bordo mavili takım Eskişehirspor ile deplasmanda 0–0 berabere kalıp Fenerbahçe Bucaspor’u deplasmanda 5-3 mağlup edince sarı lacivertliler liderliğe yükseldi, sezonu ilk sırada tamamladı. Daha sonra gerçekleşen şike ve teşvik primi soruşturmasında, Fenerbahçe’nin Ali Kıratlı vasıtasıyla Eskişehirsporlu futbolculara teşvik primi gönderdiği iddianamede yer aldı, dava sonucunda Ali Kıratlı, Bülent Uygun ve Ümit Karan çeşitli ceza ve hak mahrumiyetlerine çarptırıldı.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Trabzonspor’un Eskişehirspor ile 0–0 berabere kaldığı karşılaşmayı bir kahvehanede izleyen İznik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü 61 yaşındaki Mustafa Çelik, maçın ardından evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Eşine, "27 yıl sonra yine şampiyon olamayacağız" dedikten sonra fenalaşan Çelik, Trabzon’da uzun yıllar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Sorumlusu olarak görev yapmıştı ve kentin spor camiasının sevilen simalarından biriydi.

SOYUNMA ODASINDA KONUŞTULAR

Tolga Zengin karşılaşma öncesinde takım arkadaşlarıyla soyunma odasında yaptığı toplantıda Mustafa Çelik’in hikayesiyle o sezon yaşananları anlattı ve "Bu maçı Mustafa abi için oynayacağız. Herkes elinden gelenin en iyisini hatta daha fazlasını yapmalı. Onun hatırasına en azından böyle saygı gösterelim" dedi. Bordo mavili futbolcular da Eskişehirspor maçını Mustafa Çelik için kazanmaya yemin etti.

Editör: TE Bilişim