Teknik direktör Şenol Güneş’in görevinden ayrılmasının ardından takımın başına geçen ve çıktığı ilk lig maçında Gaziantepspor’u 4-1 gibi farklı bir skor ile yenerek camiaya moral veren Trabzonspor teknik direktör Tolunay Kafkas, oyuncularına yeni hedef olarak Sivasspor maçını gösterirken bir dizi uyarılarda bulundu.

Gaziantepspor karşısında ortaya koydukları futbolu ve yaptıkları hataları oyuncularıyla paylaşan Tolunay Kafkas, rakibe büyük takıma yakışmayacak fırsatlar verdiklerini ve Gaziantepspor maçında olduğu gibi şansın her zaman kendilerinden yana olmayacağına vurgu yaptı. Oyuncularına çok çabuk oynadıklarında ve baskı kurduklarında her rakibe sıkıntı yaşatacaklarını aktaran Kafkas, her şeye rağmen iyi bir takım olduklarını belirterek önlerindeki karşılaşmalarda sahada hızlı hareket eden ve baskı kuran bir takım görmek istediğini futbolcularına iletti.

Gaziantepspor maçının bir anlam kazanması ve yakaladıkları havanın devam etmesi için Sivasspor karşılaşmasını kazanarak yollarına devam etmeleri gerektiğini futbolcularına aktaran Kafkas, bulundukları yerin kendilerine yakışmadığını ve üst basamaklara doğru çıkmaları gerektiğini anlattı.

KAFKAS FUTBOLCULARINA "ABİ" GİBİ YAKLAŞIYOR

Duygusal dağınıklık yaşayan ve güven bunalımı geçiren oyuncularını toparlamaya çalışan Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, futbolcularına teknik adamdan çok bir 'abi' gibi yaklaşmaya dikkat ediyor. Performans düşüklüğü yaşayan moralsiz oyuncularına destek vermek ve biran önce kendilerini toparlamaları için görüşmeler yapan genç teknik adam, fikirlerini ve düşüncelerini oyuncularıyla paylaşarak istediklerini aktarıyor. Sorun yaşayan oyuncularını sorunlarını çözme noktasında adımlar atıyor.

Gaziantepspor maçında sahaya sürdüğü ilk 11’den memnun kalan Tolunay Kafkas’ın, Sivasspor karşısında da büyük bir aksilik yaşanmaması halinde forvet dışında aynı kadro ile çıkmayı planladığı öğrenildi. Savunmada yerleşim konusunda değişiklik yapabileceği belirtilen genç teknik adamın gol umudu olarak ise Marc Janko’yu sahaya sürmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim