Stoper arayan Galatasaray'da sürpriz bir isim gündeme geldi. Sarı-Kırmızılılar, Trabzonspor'da kadro dışı kalan milli savunmacı Mustafa Yumlu'yu sezon sonuna kadar kiralamak istiyor. Bordo-Mavililer de Uğur Demirok transferinde aradan çekilen Galatasaray'a kolaylık sağlamaya hazır.

Aurelien Chedjou’nun Afrika Uluslar Kupası’na gitmesi, Semih Kaya ve Koray Günter'in sakatlanması, Gökhan Zan’ın da gözden çıkarılmasıyla stopersiz kalan Galatasaray, takviye arayışlarına hız vermişti. Ancak Uğur Demirok Trabzonspor’la anlaşmış, Serdar Aziz için de Bursaspor indirim yapmıyordu. Serdar Taşçı konusunda da kulübü Lokomotif Moskova’yı kiralama yöntemi için ikna edemeyen Sarı-Kırmızılılar, sürpriz bir ismi gündeme aldı: Trabzonspor’da bir süredir kadro dışı kalan ve hem Beşiktaş’la hem de Bursaspor’la transfer görüşmeleri yapan Mustafa Yumlu. 27 yaşındaki stoperi Florya’ya yaklaştıran birçok unsur var. İşte bu unsurlardan bazıları...

1- Mustafa Galatasaray’da oynamayı çok istiyor. Bunun için yüksek bir ücret talep etmeden, sözleşme imzalamaya hazır.

2- Galatasaray, Uğur Demirok transferi gündeme geldiğinde, Akhisarlı stoper Trabzonspor’a söz verdiği için hiç zorluk çıkarmadan aradan çekilmişti. Bu iyiliği unutmayan Trabzon cephesi, Galatasaray’ın kiralama düşüncesine sıcak bakıyor.

3- Milli takıma kadar yükselmiş, Galatasaray savunmasındaki hava hakimiyeti sorununu giderebilecek olan Mustafa’yı, Hamza hoca da yakından tanıyor. En azından Chedjou ve Semih dönene kadar sıkıntıyı giderebileceği düşünülüyor.

4- Kiralık olarak geleceği için, yeni sezon yabancı sayısının 14’e yükselmesiyle birlikte Sarı-Kırmızılılar’a hiçbir sorun çıkarma ihtimali bulunmuyor. Tecrübesiyle takıma çabuk adapte olacağı düşünülüyor.

5- Şu sıralarda Sarı-Kırmızılı ekibi taşıyan Burak, Selçuk, Umut Bulut ve Olcan gibi isimlerin tamamıyla birlikte oynadı. Bu açıdan tam anlamıyla Galatasaray’a biçilmiş kaftan gibi görünüyor.

Kaynak: Fanatik