Pazar günü Galatasaray'ı ağırlayacak olan Trabzonspor, tüm hesaplarını galibiyet üzerine yapıyor. Ligin ilk yarısında rakibini 3-0 yenen bordo-mavililerde teknik direktör Ersun Yanal, Avni Aker'de de sürpriz yapmaya hazırlanıyor.

Sarıkırmızılı takım karşısına hücum gücü yüksek bir kadro ile çıkmayı düşünen başarılı hocanın, özellikle savunmanın kanatlarındaki ve orta sahadaki oyunculardan ataklara destek vermelerini istediği öğrenildi.

Ligin ilk yarısındaki rakiplerinden daha diri ve daha iyi bir futbol oynayan lider bir takımla oynayacaklarını oyuncularına aktaran tecrübeli teknik adam, sarı-kırmızılı ekibin bu sezon savunma bölgesinde yaptığı hataları oyuncularıyla paylaştı. Yanal'ın Torku Konyaspor karşılaşmasında sarı kart cezalısı olmasından dolayı forma giyemeyen Mehmet Ekici'ye derbide özel görev vereceği vurgulandı.

Orta alanın savunma yükünü Mehmet ve Medjani'ye vermeyi planlayan Yanal'ın, kaptan Bosingwa'yı asıl bölgesi olan savunmanın sağına çekme düşüncesinde olduğu belirtiliyor. 

Ekici dönüyor 
Uğur ve Aykut ikilisine savunmada şans vermeyi planlayan tecrübeli teknik adamın, kanat organizasyonlarını daha aktif hale getirebilmek için sakatlıktan dönen Yusuf ile son haftalarda performans düşüklüğü yaşayan Erkan Zengin'i antrenmanlarda denediği öğrenildi.

Yanal'ın savunmanın solunda ise Musa Nizam, İshak Doğan ve Mustafa Akbaş arasında bir tercih yapması bekleniyor. İleride ise Cardozo'ya şans verecek olan Yanal, Deniz'i kullanması durumunda ise Erkan Yusuf arasında tercih yapacak.
Editör: TE Bilişim