Galatasaraylı oyuncular, geçtiğimiz pazar günü oynanan Fenerbahçe derbisinde, kendini bilmez bir taraftarın muz gösterek Sarı-Kırmızılı siyahi oyunculara ayrımcılık yapmasına tepki olarak Trabzonspor maçında yüzlerini boyayacak. Ayrıca Zokora'yı da tribünlere çağıracak.

Olaylı derbide yaşanan çirkin olay üzerine, Galatasaraylı oyuncular, ayrımcılığa maruz kalan takım arkadaşları Dany, Eboue ve Drogba için ortak tepki koymaya karar verdi. Sezonun son maçında Trabzonspor'u konuk edecek olan Sarı-Kırmzılılar bu maça yüzlerini siyaha boyayarak çıkacak ev siyah forma giyecekler.

Ayrıca sarı kırmızılı taraftarlar daha önce Emre'nin ıkçı söylemine maruz kalan Trabzonspor'un Fildişli futbolcusu Zokora'yı da tirüne çağıracak. Bu noktada Trabzonsporlu taratarlar ise Emre ile arasında mahkeme salonlarına bile taşınan ırkçı davranışa Galatasaray tribünlerinin şimdi tepki göstermesini ise dikkat çekici buluyor. Yaklaşık 1 yılı aşan olaya daha önce tepki göstermeyen Sarı-Kırmızılı taratarlar kendi futbolcularına aynı olay yapılınca Zokora'ya yapılan ırkçı davranışı hatırlaması ise bir hayli manidar bulundu.

Kaynak: AMKSPOR