6 Kasım tarihinde İstanbul bulunan Türkiye Futbol Federasyonun'da (TFF) gitmek için memleketi Trabzon’dan yola çıkan 51 yaşındaki Muhammed Çelik, 4 gün boyunca 200 km yürüdükten sonra Ünye’de mola verdi. 800 km daha yol yürüyecek olan Çelik, şike davalarında yaşanan olaylar sonucu 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesini talep etmek ve adalet aramak amaçlı yürüyor.
Evli ve 2 çocuk babası olan Çelik, takımının haksızlığa uğradığı düşüncesi ile adalet aradıklarını ve tepkilerini bu protesto yöntemiyle dile getirdiklerini belirterek, “Temiz futbol, adalet için, 2011 yılında Trabzonspor’un gasp edilen kupası için Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye’de bulunan binasının önüne kadar yaklaşık bin kilometrelik yol için yürüyüşe çıktım. Şu anda Ünye’ye kadar geldim. Allah nasip ederse yoluma devam edeceğim. 6 Kasım Çarşamba günü Trabzon Tonya’da yapılan törenden sonra saat 14.00 itibari ile yürümeye başladım. İlk durağım Beşikdüzü oldu. Daha sonra Espiye, Giresun, Fatsa ve Ünye’de mola verdim. Yaklaşık 200 km yol yürüdüm ve bundan sonraki durağım Samsun olacak. İstanbul’a kadar yaklaşık 800 km daha yol yürüyeceğim”

Çelik ayrıca, Ünye’de hayranı olduğu ve bir zamanlar Galatasaray da top koşturmuş Murat Sözkesen ile bir araya geldi. Sözkesen’i zamanında Trabzonspor’da görmek istediğini belirten Muhammed Çelik; “Murat Sözkesen’i ben daha önce Galatasaray ve Bursaspor’da oynarken biliyordum. Hatta bir ara Trabzonsporla ismi geçmişti. Çok dua etmiştim keşke Trabzonspor’a gelse diye. Çok çabuk bir oyuncuydu ve çok hoşumuza gidiyordu. İstiyorduk ki Trabzonspor da oynasaydı ama nasip olmadı. Kendisiyle görüşmek burada nasip oldu. Gerçekten çok sevindim ve mutlu oldum. Ünyespor'da teknik direktörlük yaparken de takip ettim. Sevdiğim bir futbolcuydu. Ailesi öldüğünde de kendi ailem ölmüş gibi çok üzülmüştüm” dedi.

GALATASARAYLI FUTBOLCUDAN DESTEK
Eski futbolcu Murat Sözkesen ise yapılan protestoya destek vererek; “Böyle bir amaç için yola çıkmış olan arkadaşımızı, tebrik etmek lazım öncelikle. Trabzonspor benim çocukluğumun takımı. Transfer mevzusuna gelirsek eğer, çoğu Trabzonlu bilmez ama ben Trabzonspor’a Mehmet Ali Yılmaz zamanında imza attım. Hatta o imza nedeni ile 1999 sezonunda Galatasaray’a transfer olamadım. Bonservisim için yüksek rakam istenmesi yüzünden Trabzonspor beni alamamıştı. Muhammed Ağabey'in amacına dönecek olursak, hak ettikleri bir şey. Sesini duyurmak amaçlı yaptığı bir durum. Trabzonspor Kulübü büyük bir camia. Gönül ister ki o şaşalı dönemlerini tekrar yaşasın” diye konuştu.  
Editör: TE Bilişim