UEFA Avrupa Ligi Play-Off maçında Kukesi’yi her iki maçta da devirip gruplara kalan Trabzonspor, başarısını Süper Lig’de de sürdürmek istiyor... Lige Beşiktaş mağlubiyetiyle başlayan ardından Çaykur Rizespor’u deviren Bordo-Mavililer, bugün deplasmanda Akhisar Belediyespor’la karşı karşıya gelecek. Fırtına, hem milli maçlar nedeniyle lige verilecek araya moralli girmek hem de rakibini yenerek galibiyet serisini ikiye çıkarmayı planlıyor. Manisa 
19 Mayıs Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek. Ev sahibi takımda sakatlığından dolayı Mustafa Aşan bugünkü zorlu maçta forma giyemeyecek. Karadeniz ekibinde ise Bosingwa’nın sakatlığı dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Fırtına’nın teknik patronu Mustafa Akçay, Avrupa Ligi’nde gruplara kalmanın önemli bir başarı olduğunu vurgulayarak, ligde de kendilerinden söz ettirmeleri gerektiğini söyledi. 

‘Moralli gireriz’
Başarılı hoca, “Gücümüzü ispatlamamız için ligde de aynı başarıları göstermeliyiz. Bu nedenle Akhisar Belediyespor maçı çok önemli. Rakibimizden istediğimizi alırsak, milli maçlar nedeniyle lige verilecek araya moralli gireriz” dedi. Bu arada Trabzonspor, Akhisar Belediyespor ile bugüne kadar 9 kez karşı karşıya geldi. Süper Lig’de 7 kez kozlarını paylaşan Fırtına, rakibi karşısında 2 galibiyet, 2 mağlubiyet alırken, 2 kez de berabere kaldı. Rakip fileleri 6 kez havalandıran Bordo-Mavililer, Akhisar’dan da aynı sayıda gol yedi. Türkiye Kupası’ndaki iki karşılaşmada ise Fırtına bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı.

Muhtemel ilk 11'ler

Akhisar Belediyespor: Oğuz, Emrah Eren, Uğur, Sonko, Çağdaş, Ahmet Cebe, Emin, Bilal, Güray, Niasse, Bruno

Trabzonspor: Onur, Zeki Yavru, Aykut Demir, Giray, Olcan, Aykut Akgün, Zokora, Soner, Malouda, Adrian, Henrique

Stat: Manisa 19 Mayıs

Saat: 21.45

Hakem: Mete Kalkavan