Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 2-0'lık Kasımpaşa galibiyeti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yeni bir takım olduklarını belirten Yanal, ''Yeni oluşan bir takımız... Az önce TV'deki söyleşide çok önemli bir şey söyledim. Türkiye'nin geçtiği süreç çok önemli. Bu sezon hepimiz adına barış dilinin konuşulduğu, herkesin sportif kuralların içinde mücadele ettiği, herkesin birbirine toleranslı davrandığı, herkesin galibiyet ve mağlubiyeti karşılayabildiği bir sezon diliyorum. Ülkemizin bu sükunete ve barış diline oldukça fazla ihtiyacı var. Bu sezon oynadığımız seyircisiz maçın Türk futbolu adına bir daha yaşanmamasını diliyorum. Ülkemizin geçtiği bu dar boğazda herkesin bu barış heyecanını ortaya koymalı. Sahadaki bir çok şey sizleri beni memnun etmeyebilir. 25 oyuncunun gittiği, 7-8 oyuncunun katıldığı ve katılırken de baştan itibaren belirli bir zaman diliminde katılanların olduğu bir takımız. Suk'un ismini bir çok oyuncumuzun bildiğini düşünmüyorum. Zamana ihtiyacımız var. Zamanla takımı sürekli oynar hale, iyi onyar hale getirmeye çalışacağız. Galibiyet bu zaman tünelinde iyi bir başlık ama bunun devamını getirmeliyiz. Zaman zaman memnuniyetsizlikler olsa da bu memnuniyetsizlikleri hoşgörüyle karşılamalaıyız. Buna ihtiyacımız var. Büyük kulüp olma, büyük bütçe ve bunu yıllara dağıtabilme gayreti içindeki bir Trabzonspor için herkesin fikirlere, akıla ve doğru eleştirilere ihyacı var. Başarı o kadar kolay bir şey değil ve buna herkesin ihtiyacı var. Hep birlikte olduğumuzda bunu başarabiliriz. Bugün seyircimiz yoktu, onların da katılımıyla ve yeni stadımızda farklı yollarla Trabzonspor'un özellikle sosyolojik anlamda istenen yere taşıyalım''dedi.

ANTRENMANDA BİLE BU KADAR KÖTÜ OYNAMADIK!

Antrenmanda bile bu kadar kötü hücum oynamadıklarını belirten Yanal, ''Keşke futbolu tartıya koysak da şu kadar hesap yapsak. Hazırlık maçlarında kaygı yok ama böyle lig maçlarında kaygı yüksektir. Oyuncuların kulübü tanıması, diğer oyuncuları tanıması, sahayı tanıması bi rçok etken var. Bu etkenleri ne kadar kısaltırsak o kadar büyük avantaj olur. Ama teknik anlamda hücum olarak antrenmanlarda bile bu kadar kötü oynamadık. Tekrar ediyorum içeri girerken 6 numara 7 numara diye tarif ettik. Oyuncular birbirinin ismini bile bilmiyor. Kılı 40 yarıyoruz. Belli bir dönem yaşandı, belli birdönem sonrası bu oyuncular bi araya getirmek kolay değil. Zamana ihyiyacımız var. Onazi kalitesi belli. Bugün 2 gol attı, maçın yıldızı seçildi, tebrik ediyorum ama Onazi'nin kapasitesi bu değil. Mehmet'in değil, Bero'nun değil, Yusuf'un değil. Trabzonspor gerçekten büyük bir darboğazdan geçti.Bunu atlatmak o kadar kolay değil. Transfer çalışmaları hala devam ediyor. Oldukça çaba sarf ediliyor, iyi mesai harcanıyor. Herkesin sabrı ve desteğiyle, doğru eleştiri ve toleransıyla bu işin daha iyi olacağını düşünüyorum. Trabzonspor için bunlar değerli günler. Eleştirin, bu böyle olmuyor deyin ama birlikte yapalım. Neden diye düşünelim. Trabzonspor'un yeniden ayağa kaldırılması için bu birlikteliğe ihtiyaç var. Bunun içinde bu camianın inanması, güvenmesi ve ayağa kalkması gerekiyor. Keşke benim elimde olsa da hepsini hazırlayıp yapsam. Ama tek benim elimde değil '' dedi.

Trabzonspor için en iyi ve kötü senaryo nedir?

Kötü senaryoyu düşünmek istemediğini belirten Yanal, ''Trabzonspor için kötü senaryo yok.. Gerçekten inandığım başkan ve yönetim büyük çaba sarf ediyorlar. Kaynak konusunda çok başarılılar. Kötü olacak senaryo şu,bugün mağlup da olabilirdik.Kötü olan bu ama buna direncimiz var. Ama buna en büyük direnç bize Trabzon'dan gelecek destek ve medyadan, camiadan gelecek destektir. Çok genç bir takım, gelecek oyuncular yine genç. Geleceğe umutla bakıyoruz. Ben çok iyimserim ama kötü senaryoyu hiç düşünmüyorum. Oyuncu almak zorunda değiliz, Trabzonspor'un çıkarları doğrultusunda oyuncu alınmayacaksa, almayacağız'' dedi.

Editör: TE Bilişim