Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak 4. sıradaki yerini koruyan Trabzonspor, geçen sezondan daha başarılı bir grafik sergiledi.

Ligin 29. haftasında Eskişehirspor beraberliğiyle puanını 43'e yükselten bordo-mavililer, 37 puan topladığı geçen sezonun aynı dönemine oranla 6 puan daha fazla elde etmeyi başardı. Geçen sezon sıralamada 10. sırada yer alan Karadeniz ekibi, bu sezon ise 4. sırada yer bularak Avrupa kupalarına katılma iddiasını sürdürdü.

Bu sezon 29 haftada 11 galibiyet, 10 beraberlik, 8 mağlubiyet ile 43 puan elde eden Trabzonspor, geçen sezon ise 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 12 mağlubiyetle 37 puan toplayabilmişti.

- Golcülerden daha fazla gol
Geçen sezon lig sonunda 7'şer gol ile Halil Altıntop ve Olcan Adın en fazla gol atan oyuncular olurken bu sezon 29. hafta sonunda Brezilyalı oyuncu Paulo Henrique 9 gole ulaştı. Olcan Adın da geçen sezonki gol sayısını yükselterek 8 golle en fazla gol kaydeden ikinci oyuncu oldu.

Geçen sezon 29. hafta itibarıyla 31 gol kaydeden Karadeniz ekibi, bu sezon aynı dönemde 41 kez rakip fileleri havalandırarak 10 gol daha fazla attı.