Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, Türkiye'de Trabzonspor'un altyapısından daha iyi bir altyapı olduğunu düşünmediğini belirterek, "Bu topraklarda futbolcu bitmez. 50 sene öncede vardı şimdide var. Yeterki kurtuluşumuz olan kendi kaynaklarımıza sabır gösterelim" dedi. 
Trabzonspor'da son yapılan seçimlerde göreve gelen yönetim kurulu tarafından teknik direktör Sadi Tekelioğlu'na emanet edilen Trabzonspor alt yapısı arı gibi çalışıyor. Altyapı faaliyetleri kapsamında bir çok yeniliğe imza atan bordo-mavili kulüp, mücadele ettiği yaş gruplarında ise zirveye oynuyor. Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği kapsamında okullarda gerçekleştirilen faaliyetlerle Trabzonspor Kulübü yetenek avcıları yeni yetenekleri keşfederek kulübün bünyesine katmaya çalışıyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, 21 Ekim-30 Kasım 2013 tarihleri arasında okullarda gerçekleştirdikleri faaliyetlerde 13 Bin 864 öğrenciyi gözleme tabi tuttuklarını belirterek, " Söz konusu dönemler arası Trabzon'u bir uçtan diğer uca tarayarak 148 okula gittik. 13 Bin 864 öğrenciyi gözleme tabi tuttuk. Yetenekleri açısından 731 çocuğu futbol oynayabilir bulduk. İkinci aşamada ise çocukları hem Trabzonspor hem de 1461 Trabzon için farklı yaş gruplarını değerlendirdik. Çocuklarımıza Trabzonspor kulübünü hissettirmekte, sosyal faaliyetler açısından önemliydi. Sabahtan gidip akşama kadar kiraladığımız halı sahalarda veya okulların salonunda bu çocukları teker teker baktık, gözden kaçanlar olmuştur. Buraya gelip ayrılacak olanlar olmuştur. Biz bu faaliyetleri sürdürürken, amatör kulüplerimize de haber gönderdik. 3-4 kulüp ilgi gösterdi diğer kulüpler ilgi göstermedi. Onların da bu çalışmalarımızı izleyip, bünyelerine katmak isteyecekleri oyuncular olabileceğini düşündük. Trabzonspor'un sevgisi, büyüklüğü ve kulübü çocuklara hissettirme açısından, Trabzonspor'a oyuncu kazandırma açısından inanılmaz güzel bir faaliyet oldu" dedi.

Tekelioğlu, Trabzon'un altyapısını bir bütün olarak düşündüklerini ifade ederek "Sadece biz kendi bünyemizle ilgili olarak değil Trabzon amatörünü de yakından takip ediyoruz. Bütün antrenörler kendi yaş gruplarındaki oynanan maçları takip ediyor, bu son derece önemli bir faaliyet. Seçtiğimiz oyuncuların hepsi Trabzonspor veya 1461 Trabzon'a yükselecek diye bir kaide yok. Burada eğitim alıp futbolcu olma adına önemli bir adım atacaklar. Trabzonspor ve 1461 Trabzon alt yapısı olarak bütün kategorilerde zirveye oynuyoruz. Bu sonuçlardan ziyade bizim asıl amacımız Trabzonspor'a iyi oyuncular yetiştirmek ve bu yönde önemli çalışmalarımız var. İnanıyorum kısa sürede Trabzonspor'a ve 1461 Trabzon'a oyuncular katacağız" diye konuştu. 

BİZİM İŞİMİZ YETENEKLİ OYUNCULARA YÖN VERMEK

Tüm hocalarla birlikte özverili bir çalışma gayreti içinde olduklarını kaydeden Tekelioğlu, şunları söyledi:

Bütün hocalarla birlikte Trabzonspor'a katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sadece bizim çalışmamız ve gayretimiz yetmiyor. Kurumsal olarak kulübün bakış açısı da çok önemli. Ömrümüzün hemen hemen tamamı futbol içerisinde geçti. Kulüplerin kurtuluşu altyapılarında gizli. Sadece Trabzonspor altyapısı olarak söylemiyorum. Kendi kaynaklarımız derken Trabzon amatörünü bu işin içine katıyorum. Kurtuluşun bu yolda olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Bunu uygulamaya geçirme vaktinin gelmesini hep beraber bekliyoruz. Yetiştirdiğin, burada kazandığın futbolcunun seninle pazarlık yapma şansı yok, senle sözleşme süresini konuşma şansı yok, para isteme gibi bir şansı yok. Ne bileyim başka takımlarla gündeme geldiği zaman kulübün onayı olmadan kendisi gönderilmediği sürece buradan gitmek gibi bir anlayışı yok. Böyle bir kaynağı iyi değerlendirmeyip de yanlış işlere yönelirsek kulübümüz diğer bazı kulüpler gibi çok zor ve sıkıntılı günler geçirir. Trabzonspor’da eğitim alan her oyuncu birer potansiyel futbolcu adayıdır. Futbolcu adayıdır derken Trabzonspor’u bahsetmiyorum kalitesine göre bu çocuklar 18 yaşına geldin mi bunların tamamı futbolcu olacağına ben inanıyorum. Profesyonel liglerde mücadele edebilecek seviyede olurlar. Bu yörede çok yetenekli oyuncular var. Bizim işimiz yetenekli oyunculara yön vermek, onları geliştirmek. Bütün gayretimizi bu yönde. Bunda da başaralı olduğumuza inanıyorum." 

Altyapıyı ve transfer faaliyetlerini dengede yürütülmesi gerektiğini belirten Sadi Tekelioğlu, "Bugün dünyaya baktığınızda en iyi altyapıya sahip kulüplerin başında gelen Barcelona, Brezilyalı Neymar'ı transfer edebiliyor ama bir yandan da altyapısına büyük bir önem veriyor ve buradan oyuncu çıkartıyor. İkisini dengede yürütüyor. Bu topraklarda futbolcu bitmez. 50 sene önce de vardı şimdi de var. 50 sene sonra da olacak. Bu yeteneği Allah bu yöreye nasip etmiş. Sabır göstermek gerekiyor. Başka takımlarda olsun diğer takımlarda olsun teknik direktörlük yaptık. A Takımı çalıştıran teknik adamların bu işe bakış açıları çok önemli. Altyapıları harekete geçirecek olan A Takım çalıştırıcılarıdır. Biz herkesi davet ediyoruz. Sadece bizim, oyuncularımız şöyle iyi böyle iyi dememizle olmuyor. A Takım çalıştırıcılarının yapılanları gelip görmeleri lazım. Bu konuda iddialıyız" ifadesini kullandı.

"Türkiye'de Trabzonspor'un altyapısından daha iyi bir altyapı olduğunu düşünmüyorum" diyen Sadi Tekelioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oyuncu kadrosuyla da, hoca kadrosuyla da kulübün buraya verdiği imkan dahilinde bizden daha iyi alt yapı yok. Çünkü şuana kadar ihtiyacımızın geri döndüğünü görmedik. Her türlü ihtiyaçlarımız karşılandı. Fiziki şartlar ve kulübün bakış açısı mükemmel, her dediğimiz yerine geliyor. Bizim tek beklentimiz, Trabzonspor teknik direktörünün bakışı açısı. Çünkü A takım çalıştırıcılarının bakış açıları bu işlerde belirleyici oluyor. Alacak, görecek çift kale oynayacak öne çıkan oyuncuları bakacak. Benim burayı kontrol etmem veya yönetim kontrol etmesi önemli değil, önemli olan A takım teknik ekibidir."
Editör: TE Bilişim