Cardozo: 5 Milyon Euro gibi bir rakama transfer olan Cardozo, Trabzonspor’a transfer edilen en mantıklı transferlerden biri. Gerek marka değerini arttırmak, gerekse gol yollarında sıkıntıyı çözmek için yerinde bir transfer.  Tek başına ileri de etkili olamayacağı gerçeği de unutulmadı ve gerekli takviyeler yapılarak Cardozo’nun önü iyice açıldı. Bu sene son vuruşlarıyla adından sıkça söz  ettirmesini beklediğim isimlerden.

Kevin: Trabzonspor’un bu sezon en çok katkı sağlamasını beklediğim transferlerden. Yattara’yı andırıyor. Gerek saha içinde gerekse saha dışında. Trabzon şehri Yattara’yı idare edemedi ve neler kaybettiğini uzun yıllar gördük. Şimdi Kevin idare edilir ve saha içinde yaptıklarına bakılırsa, Trabzonspor’u şampiyonluk yolunda taşıyacak isimlerden. Benim uzun zamandır beğenerek izlediğim Kevin, Trabzonspor’da çok iyi performans göstermesine rağmen beklentilerim daha yüksek. Dediğim gibi Kevin’in saha içinde yaptıklarına bakalım ve sabredelim. Şuan izlediğimizden iki kat daha fazla katkı sağlayan bir futbolcuyu göreceğiz.

Waris: Transferin son gününde kadroya katılan genç yıldızı geçen sezon Fenerbahçe ısrarla istemiş fakat kadrosuna katamamıştı. Aynı Cardozo transferinde olduğu gibi bu transfer ile de Trabzonspor, Fenerbahçe’ye bir çalım daha atmış oldu. Yaşı ve 4 yıllık attığı imza şartlarıyla bonservis bedeli 6 Milyon Euro edecek bir transfer. Hızlı, adam eksiltebilen ve Cardozo’nun yanına en çok yakışacak isimlerden.

Yatabare: Transferin son gününde 2,5 Milyon Euro gibi bir rakam ile kadroya katılan Yatabare’yi çok tanımıyorum. Fakat Youtube üzerinden izlediğim videolarda fiziği ve attığı gollerle dikkat çekiyor. Son sezonda fazla forma şansı bulamayan Yatabare benim için soru işareti. Deniz Yılmaz’ın uzun süre sakatlık yaşaması nedeniyle alternatif olarak umarım etkili olacaktır.

Medjani: Cezayir takımında kendini ispatlayan Medjani’nin Trabzonspor’da oynadığı maçlarda kendini tam anlamıyla gösteremedi. Bonservis bedeli ödenmeden kadroya katılan Medjani’nin hem stoper hem defansın önünde oynayabilmesi bir artı. Vahid Halilhodzic ile uzun süre çalışmış olması uyum süresini hızlandıracaktır. Ben kendisinden şuana kadar gösterdiğinden daha iyi bir performans bekliyorum.

Belkalem: Medjani gibi Trabzonspor’da uyum sorunu yaşayan futbolculardan biri. Milli takımda gösterdiği performansı Trabzonspor’da göremedik. Kiralık olarak takıma katılan Belkalem’ın Süper Lig’de fazla forma şansı bulacağını düşünmüyorum. Avrupa’da ise Vahid Halilhodzic’in değişmezlerinden olacaktır.

Avraam: Hırcın, sert ve tam Trabzonspor ruhuyla oynayan bir futbolcu. Savunmada liderlik yapabilecek tecrübeli bir isim. Bedelsiz olarak kadroya katılan Avraam’dan bu sezon iyi bir performans bekliyorum. 

*-*-*-* Gönderilenler *-*-*-*

Bourceanu: Gönderilen yabancılara gelince içinde bir tek Bourceanu’ya üzüldüm. Trabzonspor’a ciddi anlamda katkı sağlıyordu. Fakat sakatlığının ciddi olması ve yabancı kontenjanını doldurması nedeniyle gönderilmesini doğru buluyorum.

Henrique: Geçen sezonun ikinci yarısında kendisini gösterdi. Fakat ben asla ve asla onun Trabzonspor’un futbolcusu olduğuna inanmadım. Çin’e gitmiş de goller atmış ta… Ben Süper Lig’de uzun zaman Henrique’den gol beklediğim günleri unutmam. Bana Çin işkencesi çektiren adamın ismi Henrique’ydi. Gitmesine çok sevindim. 4 Milyon Euro gibi bir rakama gitmesine ise çok çok sevindim. Çin Ligi ile Süper Lig bir değildir kıyaslanamaz. Fakat yine buraya yazıyorum. Henrique Çinliler’e küfrü öğretir.

Adrian: Trabzonspor’da 1 maç oynayıp 5 maç yatan isimlerin başında geliyordu. Son vuruşları ve attığı nadir bitirici pasların haricinde takıma katkı sağlayamıyordu. Yabancı kontenjanını doldurduğunu düşündüğüm isimlerdendi. Çok güzel fiyata elden çıkartıldı.

Bamba: Saatli bombaydı yıllık aldığı ücrete bakılırsa 250 bin Euro fesih bedeli çok iyi.

Colman: Ailevi sorunlarından dolayı futbolu kafasında bitirdiğini gösterdi. Transferin son gününe kadar sözleşmesini fesih etmeyerek sahalardan uzak kalmayı göze alabilecek kadar futboldan soğumuştu. Trabzonspor’a geldiği yıllarda verdiği katkının 10’da 1’ini son iki sezonda gösteremedi. Futbol hayatını bitirmeyi kafasına koymuş ve 2 yıl daha Trabzonspor ile sözleşmesi bulunan futbolcu ile mantıklı bir fiyata fesih gerçekleşti.

Janko: Trabzonspor’a gelmiş geçmiş en gereksiz transferlerden biri Janko, onunla öyle bir sözleşme yapılmıştı ki, bir kulübün anahtarı verilmemişti yani. Onunda mantıklı bir fiyat ile gönderildiğini düşünüyorum.

Celustka: Vahid Halilhodzic’in öve öve bitiremediği Celustka’nın fesih bedeli alarak gitmesini kabullenmiyorum.  Bence giderken para bile kazanabileceğimiz futbolcuya verilen 100 bin Euro’yu hata olarak görüyorum. Bu hatada Celustka’nın da payının olduğunu düşünüyorum. Sonuçta Trabzonspor’dan yıllık olarak yüksek ücret alan bir futbolcu değildi. Şampiyonluğa oynayan Trabzonspor’da yabancı kontenjanını dolduracak bir futbolcu da değildi.

Malouda: Gelişiyle Trabzonspor’un marka değerini yükseltti. Bosingwa gibi bir yıldızın da Trabzonspor’a gelmesine vesile oldu. Fakat Trabzonspor’da yapamadı. Onun da aile sorunları olduğunu biliyorum. Okul sorunu nedeniyle eşini Trabzon’a getiremeyen Malouda’nın yurt dışında kalan çocukları ve ruhsal olarak bunalıma giren eşinin kafasını fazlasıyla meşgul ettiğini biliyorum. Trabzon’da okul olmaması Colman gibi Malouda’nın da gidişinde önemli etkenlerden biridir.  Malouda’nın şehri sevmediğine asla inanmıyorum. Bazen köylerde, bazen yaylalar da ve çeşitli etkinliklerde hep vardı. Hep gülen yüzü sıcak tavrıyla dikkat çekiyordu. Fesih bedeli çok mantıklı.