Trabzonspor, önceki gün Çaykur Rizespor karşısında zor onlar yaşadı. Deplasmandaki maçta kalesine gelen 22 isabetli şuta rağmen ağlarında gol görmeyen Onur, ayakta alkışlandı. Zokora, maç sonrası soyunma odasında 'Örümcek Adam' lakaplı eldivenin yanına giderek, "Bizi bir kez daha kurtardın. Teşekkür ederim" dedi. Onur da sadece görevini yaptığını dile getirdi. Bordo-mavili takım istatistiklerde de Çaykur Rizespor'un çok gerisinde kaldı. Rizespor maç boyunca 27.03 dakika topu ayağında tutarken Trabzonspor için bu rakam 19.33 dakika olarak hesaplandı. Ev sahibi ekip 408 pasın 361'ini olumlu kullanırken, bordo-mavili takım ise 246 toplam pasın 182'sinde başarılı oldu. 

ADRİAN VE CANER 10 BİNİ GEÇTİ 
Rizespor 21'de 7 isabetli şut ve 27'de 7 isabetli orta ile oynarken, Trabzonspor ise 90 dakika boyunca 6 şuttan hiç isabet çıkaramadı. 18 ortasının ise sadece 3'ü yerini buldu. Yeni gelen kondisyonere rağmen takımın koşu mesafesinin 102.6 km'de kalması Mustafa Akçay'ı kızdırdı. Takımda sadece Adrian ve stoper Caner 10 bin metre barajını geçebildi. Zokora 32.6 km hıza çıkarak takımda en yüksek hıza çıkan isim oldu. Bu istatistikler sonrası Mustafa Akçay'ın bir dizi önlem alması bekleniyor. Tecrübeli teknik adamın dün bu konuda teknik ekiple bir değerlendirme toplantısı yaptığı belirtildi.

TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR
Onur, Süper Lig'in 102 ile en çok isabetli şutla karşılaşan ikinci kalecisi. 102 isabetli şutta, 19 gol yedi ve % 18 ile en az gol yeme yüzdesine sahip kalecisi. 22 ile en fazla karşı karşıya top kurtaran kaleci. Her maç karşı karşıya 1 top çıkarıyor. Ligde 5 maç üst üste gol yemedi. Avrupa ile birlikte 15 maçta kalesinde gol görmedi. l102 şutun 21'ini kornere çelip topu sadece 3 kez ıskaladı.