Janko ve Halil'i Bursaspor maçında çift forvet oynatan Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş'in bu haftaki Medical Park Antalyaspor maçında bu kez Janko–Emre ikilisini sahaya sürmesi bekleniyor. 
 
ÇİFT FORVETTEN VAZGEÇMEYECEK 
 
Sahasında oynadığı Bursaspor karşısında 1-0 yenilerek liderin 5 puan gerisine düşen bordo mavili takım, uyguladığı çift forvetli sistemden vazgeçmeyecek. Janko-Halil ikilisiyle Bursa karşısında gol arayan Güneş'in Antalya deplasmanında da bu kez Janko–Emre'ye görev verebileceği bildirildi. Bu sezon görev aldığı tek resmi maç olan Bursaspor karşısında sahada kaldığı 10 dakikalık periyotta göz dolduran Emre'nin bir şutta top, direkten döndü. Güneş'in Emre'nin iyi performansı nedeniyle ilyk 11'e almayı planladığı belirtildi. 
 
KANATLARA UYARI 
 
Bursaspor maçında Janko'nun kanat toplarıyla yeterince beslenememesi nedeniyle takımının pozisyon üretmekte zorlandığını farkeden Şenol Güneş, kanat oyuncularını uyardı. Özellikle Olcan'dan daha üst düzey bir performans beklediğini dile getiren Güneş, ayrıca Emerson ve Zeki'den de hücuma daha fazla destek vermelerini istedi. Şenol Güneş, Bursaspor maçında hücumda yaptıkları hataları anlatırken şöyle dedi: "Daha hızlı ve tempolu oynamamız gerekiyor. Rakip savunma yaparken yavaş oynamak onların lehine oldu. Çıkışta top kayıplarımız da eksi tarafımızdı. Bunları düzeltmek zorundayız. Maçın gidişi bazı oyun şekillerini ortaya çıkardı. Ama tempo artıramadık. Bu nedenle uzun topla pozisyon yaratmaya çalıştık. Aslında başarılı da olduk. Bizim genel oyun formatımız böyle değil ama hem Janko'nun uzun boyundan yararlanmaya çalıştık. Hem de zaten yandaki oyuncuların çizgiye inememesi nedeniyle böyle bir oyun yapısı ortaya çıkmak zorunda kaldı." 
 
GİRAY'A 'HAZIR OL' EMRİ 
 
Mustafa Yumlu'nun Bursaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmesi gözleri Giray Kaçar'a çevirdi. Macar takımı Videoton'la oynanan UEFA Avrupa Ligi Play–off ilk tur maçında sağ kolundan sakatlanan ve 8 maçtır takımda yer alamayan Giray Kaçar, son Bursaspor karşılaşmasında 18 kişilik kadroya alındı. Sakatlığını tamamen atan ve yaklaşık 3 haftadır takımla antrenmanlara çıkan Giray'ın Antalyaspor maçında ilk 11'e döneceği belirtildi. 
 
YENİ SAVUNMA PLANI 
 
Hafta içinde Giray'la bir görüşme yapması beklenen Güneş'in, oyuncusundan hazır olup olmadığıyla ilgili görüşlerini alacağı, buna göre bir savunma planı hazırlayacağı öğrenildi. Giray'ın oynamaması halinde Emerson, stopere çekilecek, Celustka–Ferhat ikilisinden biri de sol kanatta görev yapacak. 
 
TRABZONSPOR'UN HEDEFİ QUERESMA DEĞİL PEKTEMEK 
 
Trabzonspor'da takımdan ayrılacağı yönündeki söylentileri artan Volkan Şen'in Beşiktaş ile Queresma takasında kullanılacağı söylentileri bordo mavili yönetim yalanladı. Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, 12 yabancıları bulunduğunu hatırlatarak, Queresma ile ilgilenmediklerini ve böyle bir takasın mümkün olmadığını söyledi. Bu arada Volkan'ın takımdan ayrılması ve Beşiktaş'ın bu oyuncuya talip olması halinde bordo mavililerin düşündüğü ismin Mustafa Pektemek olduğu öğrenildi. Sakatlığı nedeniyle sezon başında ameliyat olan ve devre arasında sahalara dönmesi beklenin golcü oyuncunun sağlık durumuna göre siyah beyazlılara bu teklifin iletileceği belirtildi.
Editör: TE Bilişim