CANLI TAKİP MERKEZİ:

09:32 - Trabzonspor kulübü başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu salona geldi.

09:40 - Kongrenin başlamasına yaklaşık 20 dk kaldı.Salonun kapısında yoğun kalabalık var.

10:20 - Trabzonspor eski yöneticileri salona geldi. Hacısalihoğlu ve Çakıroğlu'nun yan yana oturması dikkat çekti.

10:40 - Trabzonspor yöneticisi Yakup Aslan açıklamalarda bulundu.

11:00 - Kongre 1 saat gecikme ile Köksal Güney'in divan kurulunu tanıtmasıyla başladı.

11:05 - Köksal Güney'in divan kurulunu tanıtması sırasında yoğun protestolar başladı.

11:06 - Muhalif kesim "Divan Dışarı" protestolarını yapmakta. 

11:09 - Delegelerin bir kısmı salonun içine girdi, gerginlik sürüyor.

11:10 - Saygı duruşu ve istiklal marşı 

11:15 - Genel Kurul programı okundu

11:17 - Divanı protesto eden isimler olay çıkardı. Salonda yumruklar havada uçuşuyor.

11:25 - Ortam sakinleşti, Çevik kuvvet divan başkanlık kurulu önünde koridor oluşturdu.

11:37 - Bekleyiş sürüyor.

11:45 - Divan kurulu tekrar konuşmaya başladı.

11:47 - 7. madde önergesi oylara sunuluyor.

12.06 - Av. Ali Sürmen açıklama konuşma yapıyor.

12:09 - 7. madde geri çekildi.

12:13 - Muhalif taraf yeniden kongre için topladıkları imzaları divan başkanına teslim etti. Önerge reddedildi. Gerekli açıklamayı divan başkanı yapıyor.

12:25 - Av. Ali Sürmen tekrar söz istedi ve konuşma yapıyor.

12:32 - Abdi Serdar Üstünsalih konuşma yapıyor.

12:50 - Sebahattin Çakıroğlu konuşma yapıyor.

12:59 - Serdar Bali konuşma yapıyor.

14:00 - Yavuz Saltık söz alarak konuşma yapıyor.

14:20 - Yavuz Saltık konuşmasının ardından salonda ki bazı delegeler tarafından tepki görüyor.



TRABZONSPOR YÖNETİCİSİ YAKUP ASLAN'IN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ


TRABZONSPOR ESKİ BAŞKANI ATAY AKTUĞ'UN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

SERDAR BALİ KONGREDE NELER SÖYLEDİ?

HACIOSMANOĞLU KONGREDE NELER SÖYLEDİ?





DELEGELERDEN BAZILARI TRİBÜNDEN ATLADI


Protestolar altında koltuğa oturan Sadıklar’a bu sırada tribünlerden atlayıp sahaya inen delegelerden bazıları tepki gösterdi. Sadıklar her konuşmasında protesto edildi. Sürekli ıslıklanan Sadıklar’a uzun süre protestolar devam ederken İstiklal Marşı ve saygı duruşu sırasında sadece ıslıklar kesildi. Ardından yeniden Sadıklar’a protesto devam etti.

DİVANIN ÖNÜNDE ARBEDE ÇIKTI

Ancak protesto gösterileri devam etti. Tribünlerden delegeler sahaya atlayarak Divanın bulunduğu bölüme gitti. Bu sırada Divan üyeleri ile tartışan delegeler daha sonra Divan Başkanı Sadıklar’ı konuşturmadı. Bu sırada salonda küçük çapta arbede çıktı. Arbenin üzerine bölgeye çok sayıda güvenlikçi sevk edildi. Ancak güvenlikçiler de yetersiz kalınca salona Çevik Kuvvet alındı. Divan Başkanlık Kurulunn önünde hem özel güvenlikçiler hem de çevik kuvvet polisleri etten duvar oluşturdu. Bu bölgeye hiç kimse yanaştırılmıyor.


Kongre öncesi: Genel kurulda oy hakkı olanların haricinde izleyici salona alınmaması yönündeki telkinleri ise hala devam ediyor. Edinilen bilgilere göre  muhaliflere yakın iki kişi, Emniyet Müdürü ile görüşerek, salona izleyici alınmamasını istedi. Emniyet ise bu demokratik değil diyerek bu talebe sıcak bakmadı. Emniyet bu anlamda talebi ancak, Trabzonspor tüzel kişiliğinin yapabileceğini de bu iki kişiye bildirdi.

Trabzonspor Olağan Genel Kurul'unda Ali Sürmen sert açıklamalarda bulundu.
 
Konuşmasında hukuk vurgusu yapan Sürmen şöyle konuştu;
 
"Ben hukuk tanımam diyen çok insanlar gördüm. 1978'den beri avukatlık yapıyorum ama sonra hukuk tanımayanların bize gelipte bizi nasıl kurtarıcaksın diyenleri biliyorum . Onun için özellikle yönetimden hele hele milletvekilliği yapmış abilerden bu genel kuruluda istifa etmesini bekliyoruz. Ayrıca yönetimin hepsini istifaya davet etmiyorum. Bu hukuksuzluğa rağmen utanmadan alanmadan hala o yönetim koltuğunda oturanları istifaya çağırıyorum. Bütün tv kayıtlarından anlışılacağı üzere yüzde 25 oy alan da şuanda divanda oturuyor. Trabzonspor'u mahkemelere taşımanın bi esprisi var mıdır? Bizim itirazımız bunadır... Ayrıca bugün salonda delege olmayan bir çok insan olduğunu görüyorum. Bu insanların hemen buradan  çıkarılması gerekmektedir."








Ayrıntılar geliyor...




Kongre heyecanını canlı olarak bu sayfadan takip edebilirsiniz.

*-*-*-*-*

Başkan Hacıosmanoğlu ve ekibi, “Biz satma değil, alma yetkisi istiyoruz. Bugüne kadar kulüpten beslenen herkese hesap sorduk, koltuk sevdası ile hareket etmeden yine soracağız” diyor. Muhaliflerin ise ibra etmeme ve yetki vermeme hazırlığı var.

Trabzonspor son dönemlerin en hareketli Mali Genel Kurulu’na bugün gidiyor. Normal şartlarda rutin ekonomik tablonun delegeler ile paylaşılacağı, borç-alacak dağılımının anlatılacağı oturum, son gerilimler sebebiyle bir GenelKurul havasına büründü. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, muhalif  kanadın çalışmalarını ve açıklamalarını hedef alıp, “Yaptığımız işlerden çok rahatsız olanlar var. Çok insanın Trabzonspor üzerinden çıkar sağlamasının yolunu kestik. Doğal olarak bunların bize bir geri dönüşü olacaktı, bunu bekliyorduk. Normalde asla aynı çatı altında buluşmayacak insanların sırf bizim icraatlarımız üzerine birleşmesi bile ne kadar doğru işler yaptığımızın bir göstergesi. Her türlü eleştiriye, denetlemeye açığız. Ancak şu bilinsin ki asla ve asla doğru bildiklerimden şaşmam” dedi.

‘İbra önemli değil’

Kulislerde konuşulan, “Yönetim ibra edilmez” öngörüsüne de yanıt veren Başkan Hacıosmanoğlu, “İbra edilip edilmemek önemli değil. Bu işlerden aklanmak, görev sürenizin sonunda hesap verebilmek önemli. Biz bir yol açtık, geçmiş yönetimi mahkemeye verdik. Eğer bir şüphesi, belgesi, bilgisi olan olursa onlar da bizi versin. Her türlü hesaba açığız” diye konuştu.

'Art niyetli kişilerin işi'

Trabzonspor Yönetimi, dün resmi sitesinden Mali Kongre ile ilgili bir açıklama yaptı. Muhalif kanadı hedef alan mesajda özetle şu ifadeler kullanıldı: Yarın (Bugün) yapılacak olan Olağan Genel Kurulumuz’un gündeminin 7. maddesiyle, “Derneğe taşınır, taşınmaz ve/veya gayrimenkul satın alınması ve/veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilmesi için Yönetim Kurulu’na yetki verilmesine” şeklinde yetki talebiyle bu hususun görüşülmesi istenmiştir. Ancak bazı art niyetli çevrelerce Trabzonspor Kulübü Derneği Kongre üyelerine gerek basın yoluyla, gerekse de telefonlarına mesaj atmak suretiyle bu satın almaya ve satın alınacak mülkün kullanımına esas olarak istenilen yetki, kulübün malları satılıyormuş gibi bir algı yaratılmak istenildiğinden, maddenin gündemden çıkarılması için yönetim kurulumuzca önerge verilmesine karar verilmiştir. 


Editör: TE Bilişim