Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor, yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile lige yeni bir başlangıç yapmak istiyor.

Ligde 9 haftada 2 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 12 puan toplayarak lider Fenerbahçe'nin 7 puan gerisinde 10'uncu sırada yer alan bordo-mavililer, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından göreve gelen yeni teknik direktörü Ersun Yanal'la kötü günleri geride bırakmayı amaçlıyor.

Kulüp genel sekreteri Köksal Güney yaptığı açıklamada, Ersun Yanal ile anlaşarak takımda bir kan değişikliğine gittiklerini söyledi.

Yanal'ın gelişiyle bir çıkış yakalamak istediklerini ifade eden Güney, "Hiç ummadığımız, kaybettiğimiz puanlar var. Yeterince puan kaybettik. Açıkçası çok fazla puan kaybetme lüksümüz yok. Hocamız ile yeni bir heyecan oldu. Galatasaray maçıyla da lige yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz" dedi.

Güney, Trabzonspor'un önünde ligde Galatasaray, Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçlarının olduğu zorlu bir dönemin bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ancak kadromuza güvenimiz tam. Hep söylediğim gibi sakatlıklar ve hakem faktörlerinden dolayı da hiç istemediğimiz puan kayıpları oldu. Daha önceki hocamızla kan uyuşmazlığı yaşamıştık. Kadromuzda hücum ağırlıklı futbolcuların ağırlıkta bulunduğunu, bu yapıya uygun olarak da teknik direktörün Ersun Yanal'ın, olduğunu herkes söylüyor. Hocamızla başarılı olacağımıza inanıyoruz. Trabzonspor, puan cetvelinde hak ettiği yere inşallah gelecektir."

- "Hiçbir takımdan aşağı yanımız yok"

Galatasaray'la oynanacak maça da değinen Güney, "Trabzonspor büyük takımsa, Galatasaray maçına da galibiyet için gidecektir. Bizim kadromuzun Galatasaray'dan veya diğer takımlardan aşağı yanı yok" dedi.

Güney, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada teknik direktör Yanal'ın takımla çalıştığını ancak milli oyuncularla bu imkanı bulamadığını belirterek, "Ama bu oyuncularımız, profesyonel işlerini bilirler. Milli maçlardan sonra bu açığı kapatıp hocayla da uyumu çözeceklerdir. Biz takımımızdan galibiyet bekliyoruz. Kadromuzun bu gücü var" ifadelerini kullandı.

- "Zirveyi zorlayacağız"

Trabzonspor'un Avrupa, Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda hedeflerinin olduğunu belirten Güney, ligin başındaki 7 puanlık farkın kapanmayacak bir fark olmadığını belirtti.

Puan farkını kapatıp zirveyi zorlayacaklarını anlatan Güney, "Trabzonspor, hedefleri olan bir kulüptür, zirve için elimizden geleni yapacağız. İnşallah yeni hocamızla bir çıkışa geçerek hak ettiğimiz yerlere geleceğiz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim