Trabzonspor’da genel menajerlik yaptığı dönemde gelen teklifi kabul etti ama eleştiri oklarının da hedefindeydi. Tüm iddialara rağmen sessiz kaldı. Lacivert-Kırmızılılar’ın yeni hocası Giray Bulak suskunluğunu bozdu, birçok konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Trabzonspor’dan ayrılma sebebim ileriye dönük şemayı yetersizlik gördüm. Trabzon’a gittiğimde de, ayrıldığımda da tepki gösterdiler. Bunlar olağan şeyler. Ben Şenol hoca ve asbaşkan Nevzat Şakar ile görüşüp ayrıldım. Tabii ki iki taraf açısından bir burukluk oldu. Ani bir gelişmeydi, belki onlar hazır değildi. Mersin’den önce de teklifler aldım ama beklentilerim o dönemde başkaydı. Sonrasında yaşanan gelişmeler, ister istemez benim de artık Trabzon’da kalmamın bir anlamı olmadığını düşündürdü.”

‘İsteyen konuşsun ama...’

“Herkes Şenol hocanın ayrılması durumunda benim onun yerine geçebileceğimi söylüyordu. Bana göre Şenol hoca uzun yıllar daha çalışabilecek üretkenlikte. Ayrıca ben oraya gittiğim gün dahil aklımdan böyle bir şey geçmedi. Trabzon benim memleketim ve hiç kimse beni başka türlü konuşturamaz. Çünkü biz öyle büyüdük. Benim ketum bir yapım vardır. Konuşan konuşsun ama onların istediğini yapmayacağım, konuşmayacağım.”

‘Adrenalini seviyorum’

“Kafamda bu düşünceler varken Mersin’in teklifi geldi. Adrenalini seviyorum. İnişli-çıkışlı, virajlı yolda araba kullanmak daha hoşuma gidiyor. Ayrıca Bursaspor, Eskişehir’den teklif geldi de kabul etmeyip, Mersin’e gitmişim gibi bir algı var. Mersin’de yaşlı bir kadro vardı. Bazı oyuncularla yollar ayrıldı. Ancak ayrılanlar kötü ya da yaşlı futbolcu oldukları için gönderilmedi. Ancak hedefimiz 15 puanlı bir takımı daha riskli, daha agresif hale getirmek. Onun için oyun sisteminde belki tek önliberolu bile oynayabiliriz. Bu tabii ki maça göre de değişecek.”

‘Önemli silahlarımız var’

“Kupada bir iddiamız yok. Bu maçların bize faydası; ikinci yarı öncesi kadroyu hazır hale getirmek olacak. Yani bir anlamda hazırlık maçı gibi bakıyoruz. Şu anda Ben Yahia Afrika Kupası’nda, Stepanov, Boum sakat. Savunma, orta alan ve forvet arkası oyuncular alacağım. Mitroviç, Burhan ve Can Erdem’i aldık. Ayrıca Yattara’nın da bir ay sonra hazır hale gelmesi ve yapacağı katkı önemli. İvan, Culio ve Nobre gibi önemli silahlarımız var. Forma rekabeti ile birlikte sistem değişikliğinin bizi başarıya taşıyacağını düşünüyorum.”

‘Elimizden geleni yapacağız’

“Önümüzde az bir süre var. İlk yarı ortalamamız 0.9 puan. Ligde kalmak için 1.2 ile oynamak lazım. Yani bu ortalamaya yaklaşmak için ikinci yarı 1.5 ortalamayı bulmamız lazım. Fikstür olarak 9 maç içerideyiz ancak bunlardan 3’ü Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor. Eğer bu maçları istediğimiz gibi bitirebilersek çok rahatlarız. En önemlisi de bu bölgedeki rakiplerimizle oynayacağımız karşılaşmamalar. Taraftarımız ikinci yarıda daha dikine oynayan, risk alan ve mücadeleci bir Mersin izleyecek. Zaten böyle oynamazsak ligde kalmamaz çok zor. O nedenle elimizden geleni yapıp bu güzel kenti layık olduğu Süper Lig’de tutacağız.”

KAYNAK: FANATİK