Savunmada yaşadığı sakatlık ve yerli alternatif sorununu çözmek isteyen Galatasaray, Giray Kaçar için devreye girdi. Trabzonspor'da mutsuz olan ve bir dönem kadro dışı kalması bile gündeme gelen Giray için sarı kırmızılı takım devreye girdi. Gökhan Zan'ın form tutamaması ve sakatlığı yüzünden kadroda kendine yer bulamaması, defans hattında tek yerli olarak Semih Kaya'yı bırakmıştı. Onun da milli takımda sakatlanmasıyla, savunmanın ortasında Türk oyuncu kalmadı. Ceyhun Gülselam'ı son antrenmanlarda o bölgede deneyen mancini, yabancı sınırlaması yüzünden defansa yerli takviyesi de istedi.

Toraman rafa kalktı
Galatasaray daha önce Beşiktaş'tan ayrılma ihtimali olan olan İbrahim Toraman'a yönelmişti. Ancak savunma oyuncusuna devre arasında çıkabilecek bir af ve İbrahim'in takım antrenmanlarından uzak olması transferin askıya alınmasına sebep oldu. Tugay Kerimoğlu ve Bülent Tulun'un yerli defans oyuncuları arasında Giray Kaçar'ı Mancini'ye önermesiyle başlayan transfer serüveni için Galatasaray düğmeye bastı.
Giray'ın sözleşmesi bitiyor

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan futbolcu, yeni mukavele imzalamamasından dolayı bir ara kadro dışı kalmak üzereydi. Bordo mavililer Giray'a gelen tekliflerden haberdar ve sezon sonunda elinden bedavaya kaçırmak istemiyor. Bu doğrultuda hareket edecek olan bordo mavili yönetim, Giray'a gelebilecek bir teklifi de kabul edecek. Hacettepe'den 2 milyon Euro'ya transfer edilen Giray'ın şu an bonservis bedeli Transfermarkt değerlerine göre 4 milyon Euro. Ancak Galatasaray'ın Giray'a 1 milyon Euro ödeyerek bu transferi bitirmeyi planladığı öğrenildi.

Mancini tamam dedi
Mancini'n de bu transfere onay verdiği, defans hattındaki yerli oyuncu sayısının artması için Giray'ı kadroda görmek istediği ifade edildi. Giray Kaçar'ın da Galatasaray'a gelmek istediği, sözleşmesini de sezon sonuna kadar kesinlikle yenilemeyeceği belirtildi. Trabzonspor yönetiminin ise eli kolu bağlandı. Defans hattındaki sorunlarla boğuşan bordo mavililer, Giray'ı da ellerinden kaçırmak üzere. Eğer Galatasaray bu transferi resmiyete dökerse, Trabzonspor'dan bir futbolcuyla daha anlaşmış olacak.