Trabzonspor’da beklediği forma şanslarını bulamayan Celustka, Sunderland’de banko ilk 11 oyuncusu oldu. Hocası Di Canio, “Bu yazki en iyi transferimiz. Büyük bir yetenek, her geçen gün kendini geliştiriyor” dedi

Trabzonspor’un 2011’de Slavia Prag takımından transfer ettiği ancak beklediğini alamayıp, bu sezon başında Sunderland’e kiralık olarak gönderdiği Ondrej Celustka Ada’da parladı. Bordo mavililerin tecrübekazanması için gönderdiği oyuncu, yeni takımında direkt ilk 11oyuncusu oldu.

Çek futbolcu ile ilgili Daily Mail gazetesine açıklamalarda bulunan Sunderland Teknik Direktörü Paolo Di Canio oyuncusunu öve öve bitiremedi. 24 yaşındaki Celustka’ya şu ana kadar oynanan tüm lig maçlarında görev veren İtalyan çalıştırıcı, “Bu sezon yaptığımız transferlerin çoğundan memnunum. Özellikle bir tanesi var ki ona ayrı bir parantez açmalıyım. İngiltere’ye gelip de bu ligde hemenoynamaya başlamak hiç de kolay bir iş değildir. Celustka sezonunyalnızca 4 gün öncesinde bizimle idmanlara başladı. Çok zeki ve yetenekli bir oyuncu. Hem defasif hem de ofansif yönü iyi.

İdmanlardasürekli sorular soruyor ve hep yeni bir şeyler öğrenmeye çalışıyor. Her geçen gün de kendini geliştiriyor” dedi.

Sezonun ilk maçında Fulham’a karşı 85 dakika oyunda kalan bordo mavili oyuncu, Southampton ve Crystal Palace maçlarında ise 90’ar dakika görev alırken, ilk hafta sergilediği futbolla, Premier Lig’de haftanın takımına bile seçilmişti.