Sezon başında Trabzonspor’dan ayrılarak, Olympiakos’un yolunu tutan Marko Marin ve Oscar Cardozo ikilisi formaya hasret kaldı. 

2016-2017 sezonu öncesinde bonservisleriyle Yunanistan'ın Olympiakos takımına transfer olan eski Trabzonspor'lu Marko Marin ile Oscar Cardozo, komşuda da göze giremedi. Chelsea'dan kiralık geldiği Trabzonspor'da geçen sezon tüm kupalarda çıktığı 29 maçta 2 gol – 4 asistlik bir performans sergileyerek, beklentileri karşılayamayan Alman orta sahanın Yunanistan macerası iyi başlamıştı ama devamını getiremedi. Sezonun ilk maçında Olympiakos'un 6-1 kazandığı Veria maçında sergilediği oyun ve yaptığı 2 asistle büyüleyen Marko Marin sonrasında yalnızca 3 resmi maçta görev alırken; kulübeye hapsoldu. Takımın yıldız futbolcusu Kostas Fortunis sakatlığını atlatmasının ardından Portekiz'li teknik direktör Paulo Bento'nun ilk tercihi oldu. 

CARDOZO FARKSIZ DEĞİL 

Benfica'dan büyük umutlarla transfer olduğu bordo-mavililerde  ilk sezonundaki istikrarını, geçen sezona yansıtamayan Oscar Cardozo yeni yönetim ve teknik heyetin gözünden düşmesinin ardından Olympiakos'a satılmıştı. 2.75 milyon Euro karşılığında Olympiakos'a transfer olan Paraguay'lı golcü yeni takımında henüz gol sevinci yaşayamadı. Oynadığı 10 maçım yalnızca 5'ine ilk 11'de başlayan Cardozo, takımdaki diğer forvetlerin gölgesinde kaldı. Bento'nun forvet pozisyonundaki ilk tercihi olan Brown İdeye tüm kulvarda çıktığı 14 maçta 8 gol – 2 asist yaparken, taraftarında gözdesi oldu. Kanatlarda görev yapan Seba ve Elyounoussi ikilisi de şimdiye kadar toplamda 10 gole katkı sağlayarak, ileri hücum üçlüsünün değişmezi olmayı başardılar.