Trabzonspor’da forma giydiği dönemde bordo-mavili taraftarların gönlünde taht kuran Gökdeniz Karadeniz evinin kapılarını Rus basınına açtı. Rubin Tv kanalında Türk oyuncu ile ilgili “Gerçek Karadeniz” başlıkla bir belgesel hazırlandı. Rusya'da gösterdiği başarılı performansı ile parmakla gösterilen oyuncular arasında olan Gökdeniz'e ise Türkiye'de hala milil takımlara alınmaması ise burada bir hayli merak konusu. 

Belgeselde deneyimli futbolu ile yapılan röportaj ile ailesinin konuşmalarına yer verildi. Gökdeniz, "Galiba bu yüzden hep futbol oynama gibi isteğim var. Kazan benim ikinci şehrim oldu, insanlarını kültürünü, insanlarını kardeşim kabul ettim" Dedi. 

Ropörtajın büyük ölümü Gökdeniz’in İstanbul’da ki evinde çekilirken burada evinin kapılarını ilk defa gazetecilere açtığının da altını çizdi. Gökdeniz, “Devre arasında konuşma yapıyorum, Rusça iyi bilmesem de onlar beni anlıyor. Takımı motive etmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Antrenmanda olsun, maçta olsun kazanmak istiyorum bu galiba annemden bana geçti ama güçlü olmamda babamdan." İfadelerini kullandı. 
Gökdeniz isminin nerden gelindiğinin sorulması üzerine ise anne Nilüfer Karadeniz, ilginç bir anıyı anlattı. Anne Karadeniz, "Oğlumun doğumunu beklediğimiz günlerde eşimle deniz kenarında oturuyorduk. Eşim göğe sonra denize baktı ve oğlumuzun isminin Gökdeniz olacağını söyledi." ifadelerini kullandı.

Gökdeniz'in çocukken çok aktif olduğunu belirten anne Nilüfer Gökdeniz, "Hep top oynardı. O galiba doğuştan yenmek için var. Evet yeteneği var, çok çalışıyor ama yenilgiyi asla kabul etmiyor." Diye konuştu. 

Gökdeniz’in eşi Serra Karadeniz ise,  "Evde çok iyi bir eş ve baba ve benim için ideal birisi. Evde olduğu sürece çocuklara bakmamda yardımcı oluyor, onlarla vakit geçiriyor. Başka ülkede futbol oynayarak bu kadar sevilmesi ve Türkiye'de hala popüler olması beni şaşırtıyor." 
Editör: TE Bilişim