Rusya Ligi ekiplerinden Rubin Kazan'da forma giyen Gökdeniz Karadeniz, yaz aylarında Trabzonspor'dan teklif aldığını belirtirken, Rusya'da kalmayı tercih ettiğini ifade etti.

Rus basınına açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu, "Sezon başında Türkiye'den, Trabzonspor'dan teklif vardı. Ama burada başkan ile muhteşem bir ilişkim var. Benim babam gibi. Karar vermeden önce teknik direktörümüz Kurban Berdiev ile de görüştüm. Onunla görüşmemiz bir hoca ve oyuncu gibi olmadı, yakın arkadaş gibi oldu. Kazan'da oynamaya devam etme kararı aldık. Bu takıma ihtiyacım var. Birçoğunun yıllarca arayıp bulamadığı bir takım burası. Kendimi şanslı sayıyorum. Kazan uzun zamandır benim ikinci evim. Her zaman da böyle olacak." ifadelerini kullandı.

2007/2008 sezonunda Trabzonspor'dan Rubin Kazan'a transfer olan 33 yaşındakli oyuncu, sezon başında Rubin Kazan ile olan sözleşmesini 2016 yılına kadar uzattı. Rus ekibinin önemli isimlerinden biri olmayı sürdüren ve kaptanlığa kadar yükselen Gökdeniz, bu sezon 20 mücadelede sahaya çıkarken, 6 gol ve 2 asistlik bir performans sergiledi.