Trabzonspor’da Maxi Lopez transferinde sona gelindi. Ancak Hollanda basınına göre Bordo-Mavililer alternatif isimler üzerinde de çalışıyor ve bunların başında Ola Toivonen geliyor. Beşiktaş’ın da almak için girişimlerde bulunduğu İsveçli oyuncunun önceliği, Avrupa’nın büyük liglerinden birine gitmekti. Hollanda basını, bu liglerden beklediği teklifleri alamayan 27 yaşındaki oyuncunun Türkiye’ye transfer olmaya sıcak baktığını belirtti. Trabzonspor’un ise ekonomik anlamda çok cazip bir öneride bulunduğu kaydedildi. Toivonen’e, senelik 2 milyon Euro’dan 2.5 yıllık kontrat teklif edildiği öne sürüldü. 

Orta sahada oynatılınca...

Ola Toivonen, 2009 yılının Ocak ayında Malmö’den PSV’ye transfer olmuştu. Hollanda ekibinde sergilediği performansla kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. İsveç Milli Takımı’nın vazgeçilmezleri arasına girdi. Elmander ile birlikte, İbrahimoviç’in partneri olmak için kıyasıya rekabet etti. Ancak son iki sezondur PSV’de orta sahada oynatılmaya başlayınca performansı düştü. Forvette oynarken adı Arsenal, Tottenham gibi takımlarla anılıyordu. Pozisyon değişikliğinin yanı sıra PSV’nin önerdiği yeni sözleşmeyi de kabul etmeyince ilk 11’deki yerini bile kaybetti. 

Yerine Ruiz geldi

Hollanda basınına göre PSV, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Ola Toivonen için düşük bir bonservis bedeline razı olacak. Teknik direktör Phillip Cocu, İsveçli oyuncuyu iyice gözden çıkarttığı için yerine Fulham’dan Bryan Ruiz’i kiraladı. Toivonen’in, Beşiktaş’tan daha iyi bir teklif sunan Trabzonspor’a daha yakın olduğu kaydedildi.
Editör: TE Bilişim