Bordo-mavili takımda orta saha oyuncuları, takımlarının attığı gollerin yüzde 50'ni imza atarak, ilk 15 hafta zirve mücadelesinde takımlarına önemli katkı sağladılar. Forvet hattında yer alan oyuncular 9 gol atarken geçtiğimiz sezon ligde 20 maçta 4 gol atarak sezonu tamamlayan Henrique bu sezon 15. haftanın bitimiyle 6 gol attı. Geçtiğimiz sezon 9 maçta forma giyen Emre Güral ise bu sezon forma giydiği 7 maçta 3 gol attı.

SAVUNMADAN 2 GOL

Geçtiğimiz sezonun ilk 15 haftasında 2 gol atan Trabzonspor savunması bu sezonda da 2 gol attı. Geçtiğimiz sezon bordo-mavili takımın savunmasında görev yapan Brezilyalı oyuncu Emersson golleri atmıştı. Bu sezon ise Trabzonspor savunmasından golleri Mustafa Yumlu attı. Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 26 lig maçında hiç gol atamayan Mustafa Yumlu bu sezon 2 gol atma başarısı gösterdi. Oyuncu Torku Konyaspor maçında 2 gol birden atmayı başardı.

EN ÇOK GOL ORTASAHADAN

Trabzonspor'da en çok golü atan bölge ise orta saha oldu. Geçtiğimiz sezon ilk 15. haftada 4 gol atan Olcan Adın bu sezonda aynı gol oranını yakaladı. Malouda 4 gol atarken, Colman, Adrian ve Yusuf 1'er gol attı. Geçtiğimiz sezon ilk 15 haftada Adrian 3 gol atmıştı, bu sezon ise oyuncu bunun altında kaldı. Colman ise geçtiğimiz sezonun tamamında 1 gol atarken, bu sezonun ise ilk 15 haftasında 1 gol atma başarası gösterdi.
Editör: TE Bilişim