Burak’tan en az 10 milyon euro gelir bekleyen sarı-kırmızılılar bu parayı Fatih Terim’in ısrarla istediği Arda Turan için kullanmayı planlıyor. Cim-Bom’un pazarlıklarda 17 milyon euroya çıktığı iddia edildi

Galatasaray büyük transfer operasyonu için düğmeye bastı. Cim-Bom, Fatih Terim’in gözbebeği Arda Turan’ı kadrosuna katmak adına her yolu denerken, bu transferin gerçekleşmesi için Burak Yılmaz’ın da Lazio’ya satılması planlanıyor. Arda’nın 24 milyon euroluk serbest kalma bedelini çok bulan sarı-kırmızılılar, Terim’in isteğiyle yeniden atağa kalktı.
Atletico Madrid ile iyi ilişkilerini kullararak rakamı aşağıya çekmeye çalışan Cim-Bom’un, 17 milyon euroya kadar çıktığı bildirildi. 12’ye satılan ama 24 milyon euro istenen Arda için bu parayı ödemek istemeyen sarı-kırmızılılar, kaynağın önemli bir kısmını ise Burak Yılmaz’ın satışından elde etmeyi planlıyor.
Trabzonspor’a verilecek yüzde 25 payın dışında Burak’ın transferinden en az 10 milyon euro gelir beklendiği belirtildi. Böylece Terim’in ısrarla istediği Arda için kaynak yaratılacağı bildirildi. Atletico Madrid’in de 2015’te bitecek olan sözleşmesini uzatmak istemeyen yıldız futbolcuyu satmaya sıcak bakmaya başladığı iddia edildi.

Bu arada Fenerbahçe, Arsenal ve Monaco gibi takımların tekliflerini öne sürerek indirime yanaşmayan İspanyol ekibinde, Teknik Direktör Simeone’nin Arda’sız bir plan üzerinde çalıştığı vurgulandı. Sevilla maçının 59. dakikasında Arda’yı kenara alan Simeone’nin, 18 yaşındaki Oliver Torres’in performansından memnun kaldığı öğrenildi. Torres, 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda İspanya’nın 10 numaralı formasını giyiyordu.

‘Zam istemedik’

Ali Egesel’le birlikte Burak Yılmaz’ın menajerliğini yapan Ogan Tarhan, Galatasaray Kulübü’nden, yıldız oyuncunun yıllık ücretine zam yapılması talebinde bulunmadıklarını açıkladı. Tarhan, Sporx’e yaptığı açıklamada, “Burak’ın, Drogba kadar para istediği haberleri kesinlikle yalan. Biz bunun bilinçli olarak yapıldığını da biliyoruz. Bu Burak’ı yıpratmak için ortaya konan kocaman bir yalandır” dedi.
Editör: TE Bilişim