Trabzonspor’da 24 Ağustos Çarşamba akşamı tarihi bir gün yaşanacak. Bu akşamda Bordo-Mavili takımın formasını giyen ve futbolu bırakan isimlere toplu bir jübile töreni düzenlenecek. Bunun yanında bir konser planlanıyordu ancak terör olayları nedeniyle bundan vazgeçildi. Trabzonspor resmi internet sitesinden yapılan duyuruda tarihi jübileye katılacak eski başkan ve futbolcular tek tek sıralanırken, bazı isimlerin olmaması dikkatlerden kaçmadı.

GÜNEŞ, ŞOTA TAMAM DA 3 KRAL NEREDE?

Özellikle Trabzonspor’un ilk gol kralı oyuncusu Necmi Perekli, üçüncü gol kralı Fatih Tekke ve Bordo-Mavili kulüp tarihinin en fazla gol atan ve en çok asist yapan oyuncusu Hami Mandıralı’nin jübileye katılmamaları dikkat çekti. Yine bir başka gol kralı Şota Arveladze’nin İsrail’de çalışıyor olmasından dolayı bu tarihi günde yer almayacağı belirtiliyor. Trabzonspor tarihinin en önemli figürlerinden Şenol Güneş de Beşiktaş teknik direktörü olduğu için bu önemli geceye gelemeyecek.

EFSANELERDE DE BAZI İSİMLER YOK

Bir baka ilginç nokta da, yine efsane dönemin önemli isimleri Turgay Semercioğlu ve Tuncay Mesci’nin de isimlerinin listede bulunmaması dikkat çekici bulundu. Yönetim, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada bazı isimlerin mazeret bildirerek jübile programına katılmayacaklarını açıklamasına karşın, özellikle şu anda her hangi bir yerde çalışmayan isimlerin neden mazeret bildirdikleri merak edilirken, bunun aslında yönetim kuruluna bir tavır olabileceğinin de altı çiziliyor.

ŞAMİL  EKİNCİ KATILAMAYACAK

Tarihi gece ile ilgili yönetimin yaptığı açıklama ise şöyle: Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda 24 Ağustos Çarşamba günü veda organizasyonu düzenliyoruz. Avni Aker’e veda gecesine efsane başkanlarımızdan Şamil Ekinci rahatsızlığı nedeniyle katılamayacak. Salih Erdem, Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydın, Mehmet Ali Yılmaz, Faruk Özak, Özkan Sümer, Atay Aktuğ, Nuri Albayrak, Sadri Şener ve İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu katılacak. Efsane teknik direktörümüz Ahmet Suat Özyacı da aramızda olacak.

EFSANE FUTBOLCULAR YENİDEN AVNİ AKER’DE

Organizasyonumuzda efsane futbolcularımız ve kulüp tarihine adını yazdırmış futbolcularımız da Avni Aker’deki yerini alacak. Bazı futbolcularımız ve eski hocalarımız programları müsait olamadığı için gelemeyeceklerini bildirdiler. İşte katılacak efsanelerimiz:  Ahmet Ceyhan, Necati Özçağlayan, Orhan Kaynak, Turgut Kural, Sinan Ünal, Hüsnü Özkara, Selami Güven, Bülent Gürsoytrak, Engin Çınar, Mehmet Yılmaz, Metin Aktaş, Kemal Serdar, Mehmet Ekşi, Şeyhmus Suna, Ali Kemal Denizci, Erdoğan Yılmaz, Ali Yılmaz, Erhan Çağlayan, Serdar Bali, Semavi Uzun, Yaşar Alemdaroğlu, Soner Boz, Metin Bak, İhsan Derelioğlu, Murat Şimşek, İsmail Gökçek, Galip Değerli, Emrah Eren, Çağdaş Atan, İbrahima Yattara, Hasan Özer, Mahir Günok, Osman Nuri Şahin, Jean-Marie Pfaff, Tolunay Kafkas, Mehmet Cemil Altın, Hasan Şengün, Bekir Barçın, Hüseyin Tok, Necdet Ergün, Cemil Canalioğlu, Miroslow Szymkowiak, Lemi Çelik, Davor Vugrineç, Hamdi Aslan, Orhan Çıkrıkçı, Ali Yavuz, Hamdi Zıvalıoğlu, İlyas Akçay, Osman Özköylü, Aziz Öğütçen, Jacek Cyzio. Mehmet Yazıcı (Kuş Mehmet)

GÖRKEMLİ GECE SAAT 19.30’DA BAŞLAYACAK

Hüseyin Avni Aker Stadyumu tarihi bir geceye tanıklık edecek. Saat 19.30’da başlayacak organizasyon kapsamında ilk şampiyonluk kupamızın temsili canlandırılması yapılacak. Bu sırada efsane başkanımız Şamil Ekinci ile bağlantı kurularak stadyumdaki ekranlardan taraftarlarımıza seslenecek.Avni Aker’i ve tarihini anlatan görsel şovlar ile videolar stadyuma kurulacak dev ekranlardan taraftarlarımıza sunulacak. Program kapsamında efsane futbolcularımızla birlikte A takımımız gösteri maçı oynayacak. Program havai fişek ve ışık gösterileriyle son bulacak. Bu arada Hüseyin Avni Aker’in ailesi, Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Makedonya Yukarı Banisa Köyü Trabzonsporlular Derneği’nin kurucu başkanı Abdülhadi Hüseini, Trabzonspor uğrunda hayatını kaybeden taraftarlarımızın aileleri de aramızda olacak.

Editör: TE Bilişim