Aile geleneğini devam ettirip, kendinden sonraki nesillere de öncülük yapmak isteyen Gümüşhaneli Mehmet Kızılet, aile tarihini yaşatmak için elinden geleni yapıyor. Gümüşhane sokaklarında 1952 Amerikan model 4x4 Willys Wagon aracıyla tarihi bir gövde gösterisi yapan Kızılet, en büyük hayalini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor. Küçük yaşlarda İstanbul’a giden ve yaz aylarında Gümüşhane’ye gelen Mehmet Kızılet, antika arabasına gözü gibi bakıyor. Araçların aile geleneğinin bir parçası olduğunun altını çizen Kızılet, 83 yaşındaki Rahmi dedesini de gezdirerek, maziyi birlikte yaşıyorlar. 83 yaşındaki dedemiz, halden memnun... Kızılet ile güzel bir sohbet ettik; fakat Trabzonspor bayrakları gözümüzden kaçmadı. Söyleşimizde için Trabzonspor hikayesine de güzelce yer verdi.

Aracın hikayesini anlatır mısın?

Bu araç Amerika’dan Diyarbakır Ziraat Donatım’a ( şimdiki adı müdürlük ) geldi. Buradan da Mehmet Batman isminde aslen Trabzonlu olan bir vatandaşımız aldı. Bende aracı 3 yıl önce Adapazarı Karasu’dan hemşerimiz sayılan Mehmet Batman’dan satın aldım.

Neden bu araçları tercih ettiniz?

Amcamda, abimde vardı. Bu bir aile geleneği haline geldi. Bende almak istedim. Hemde özellikle amcamın istediği gibi bir araç aldım.

Araç hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Antikamda her şey orijinal. Sadece orijinal olmayan parçası; arka stop lambaları. Onları da ABD’den sipariş verdim. Yakın zamanda gelecek.

Sizinle birlikte ailenin kaçıncı aracı oldu?

Dördüncü araç oldu.

Vatandaşın araca karşı tepkisi nasıl oluyor?

Gülüyorlar. Sempatiyle karşılıyorlar. Hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerde çok oluyor.

Sormadan edemeyceğim… Bu araçla radara girdiniz mi?

İbre çalışmadığı için fazla hız yapamıyorum; çünkü ne kadar hız yaptığımı göremiyorum. Bu yüzden girmedim.

Sizi araca bağlayan bir özelliği var mı?

En önemlisi aracın motoru tamamen orijinal olması. Direksiyon hidrolik olmadığı için virajlarda almış olduğum mutluluğu hiçbir şekilde almıyorum.  Bir de sabah uyandığım zaman evimin önünde onu doyasıya izlemek.

Trabzonspor bayraklarıyla süslemişsiniz aracınızı. Neden Trabzonspor?

Trabzonspor 1. Lig’e çıktığı zaman Fenerbahçeliydim.  Tabi o zamanlar küçüktüm. Trabzon’a  maça gittim. Trabzonspor-Fenerbahçe maçına. Fenerbahçe, Trabzonspor’u 1-0 yenmişti. Hiç unutmuyorum. Bende Trabzon taraftarı içindeydim. Ben sevgiyi orada gördüm. O taraftarın ruhunu ancak yaşayan bilir. O an Fenerli olduğumdan hiç haz etmedim ve hemen Trabzonsporlu oldum.

Bu sevginin tarifini yapabilir misiniz?

İstanbul’a göç ettiğim zaman iki tane araç aldım. Araçlarımın plakaları da 34 TS 769 ve 34 TS 155. Plakalar kendi adıma. Bu aşkı en iyi şekilde göstermek için ne gerektiyse yaptım.

Mehmet Kızılet’e teşekkür ederek, sohbetimizi sonlandırdık. Dalgalanan Trabzonspor bayraklı arasıyla uğurladık kendisini…

SÖYLEŞİ: AHMET ÖKSÜZ