Trabzonspor ile ilgili de konuşan Güneş, “Beşiktaş gruptan çıktı. Hadi kupayı da aldık. Her şeyi doğru mu yaptık. Bizim öyle bir planımız yok ki. Kayserispor mesela ‘şampiyonluğa oynuyorum’ diyebilir. Sezon başında öyle bir düşüncesi var mıydı? Bir milyon alan oyuncu şampiyon olunca aynı parayı mı istiyor? Planlı ilerlemek lazım. Trabzonspor ikisini aynı anda yapamadığı için bu durumda. Bütçe dengesini her oyuncu yakalamalı” dedi.

Trabzonspor taraftarına eleştirilerde bulunan Güneş,  “Taraftarı her zaman mükemmel buluyorum. Ben geldiğimden beri kucak açtılar. Sıcak bakmayabilirlerdi. Bazen oyunculara bile yapıyorlar bunu. Hem seviyorlar hem tepki gösterebiliyorlar. Bunlar olabilecek şeyler. Taraftarın desteği çok önemli. Trabzonspor’da da bu hırs vardı. Oradaki daha dağınık agresif sevgi boğuyor. Ama Beşiktaş’ta destek oluyor.” İfadelerini kullandı.

Güneş’in yeni hedefi sorulduğunda ise, “Şampiyonlar Ligi finalini oynamak isterdim, ama şu anda hazır değiliz. Sonra da benim sürem yeter mi onu bilmiyorum! Benim hayatımda her şey oldu. Benim için kupa, ödül önemli değil. Ben bir işi yapıp karşılığını alırsam bu bana keyif veriyor. Milli takımda İtalya maçını sen de hatırlarsın çok keyif almıştım. İdmanda bile keyif almalıyız. Herkesi şaşırtmalıyız. Halk da bunu yakalıyor. ‘Beşiktaş top oynamak istiyor’ diyor. Ben geride kalmama rağmen bunu söylüyorum. Beşiktaş’ın bana verdiği bu görev gerçekten gurur verici” şeklinde yanıt verdi.