Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında 0-0 berabere kaldıkları İstanbul Başakşehir maçının hakkının beraberlik olduğunu söyledi.


Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Güneş, sergiledikleri futbolun karşılığında 1 puanın normal olduğunu belirterek, "Bugün kazanmayı da kaybetmeyi de hak etmedik. Ligdeki 11. maçımızda daha önceki müsabakalarda söylediğimi söyleyemeyeceğim. Her maçta çok üzülmüştük çünkü oynadığımız futbolun karşılığı 3 puan olmalıydı. Ama bugün 1 puanın normal olduğunu düşünüyorum. Bugün çok büyük keyif alındığını düşünmüyorum" diye konuştu.

Maçın sertlik nedeniyle sık sık kesildiğini ve temponun yavaşlığı nedeniyle etkili olamadıklarını aktaran deneyimli teknik adam, şunları kaydetti:

"Daha hızlı ve daha tempolu oynamamız gerekiyordu. Top kayıplarımız da oldu. Rakibin istediği şey zaten buydu. Çünkü rakip, savunma yönüyle ön plana çıkan bir takım. Özellikle az gol yiyen bir ekip. Bu onlar için normal ama bizim daha fazla hamle yapıp gol atmamız gerekiyordu. Pazartesi günü oynadığımız Fenerbahçe maçından sonra bugün tempomuz yoktu. Tempo yapmak için daha güçlü ve hareketli olmak gerekiyor. Donuk, rölanti bir oyun olduğunu düşünüyorum. Seyircinin ve benim düşündüğüm oyun olmadığı için üzgünüm."

Fenerbahçe maçında takımının fiziksel olarak yıprandığını anlatan Güneş, "Fenerbahçe maçı sonrasında bir yorgunluk vardı. Bu maç sahamızda olsaydı biraz daha aktif olabilirdik. Büyük bir maçtan kısa süre sonra maça çıkmak doğru değil. Fenerbahçe yerine başka bir takım olsaydı bu kadar yıpranmazdık. Biz henüz o tip tempolarda sıkıntı yaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Şenol Güneş, Bursaspor'un Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı tribün kapatma cezası hakkında ise "Cezalar verilebilir ama suçun karşılığının her zaman, her yerde ve herkese eşit olması gerektiğinden yanayım. Taraftarı zorla stada getirdik ama elimizden aldılar. Umarım federasyon bu giden seyircilerin yerine yenilerini gönderir. Federasyon hakkında bir şey söylersem ceza alırım. Onun için susmaktan yanayım" şeklinde konuştu.

"Adamlığımla bir iz bırakabilirsem mutlu olurum"

Şenol Güneş, futbol adamlarının isimlerinin statlara verilmesiyle ilgili değerlendirmede bulunarak, "Görünürde olması, isim olarak yazılması doğru değil" dedi.

Tecrübeli teknik direktör, ABD'den geldiğini ifade eden gurbetçi basın mensubunun sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Hizmetlerimiz yapılır ve biter, eserlerimiz de zaten vardır. Görünürde olması, isim olarak yazılması doğru değil. Bütün statların benim, bizim olduğunu düşünüyorum. İsim verilmesi gelip gider, ben unvan, makam, şöhret veya para peşinde olmadım. Adamlığımla bir iz bırakabilirsem mutlu olurum. Benim eserim, futbolcularımın oynadığı oyun, çıkan oyuncular, ülke insanına örnek olabilmek ve onlara bir şey katabilmek. İsim verilmesini de haksızlık olarak görmüyorum. Gayet normaldir, birilerinin takdiri oluyor. Ama ben şuna üzülüyorum; eğer bir isim verilip de tekrar geri alınırsa onu doğru bulmam. Bazen o oluyor, buna üzülüyorum. Stadyuma isim verilmesinden çok, verilen ismin geri alınması doğru değil."

"Akyazı'da ismimin olması beni küçültür"

Şenol Güneş, Trabzonspor'un Akyazı'da yapılan yeni tesislerine isminin verilmesini isteyip istemediğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Trabzon'un tümü benim. Akyazı'da ismimin olması beni küçültür. Bütün şehirde ismim yazılı duruyor. Öyle bir sıkıntım yok. Kime verirlerse en doğrusunu yapmış olurlar. Benim adımın verilmesiyle ilgili bir beklentim yok. Öyle bir ihtiyacım da yok. Speküle edilmesini de doğru bulmuyorum. Benim üzerimden hiçbir muhakeme yapılmasın. Kime verilirse alkışlarım, verenleri de alanları da takdir ederim. Benim öyle bir beklentim yok. Akyazı'nın ilerisinde benim evim var. Yeni bir isme ihtiyacım yok. Benim orada adresim var."

Trabzonspor'un yeni tesislerine ismi verilecek kişiyle ilgili bir tavsiyesi olmadığını kaydeden Güneş, "Ben zaten Trabzon ile ilgili fikir beyan etmem. Orada doğdum, büyüdüm ve ayrıldım. Şimdi Bursa benim ikinci yuvam ama doğduğum yeri de inkar etmem. İnsan doğduğu yerin de doyduğu yerin de değerini bilecek. Bana fazla övgü yapmayın yoksa dağılırım" ifadelerini kullandı.