TRABZON Emniyet Müdürlüğü, yarın oynanacak olan Trabzonspor– Fenerbahçe maçı için olağanüstü tedbirler almak için harekete geçti. Çevre illerden 380 polisin takviye kuvvet olarak Trabzon'a geleceği ve maç günü yaklaşık 600 güvenlik görevlisinin stadyum ve çevresinde görev alacağı öğrenildi. Geçen sezon çatılara çıkarılan keskin nişancılara, bu maçta görev verilmeyeceği kararlaştırıldı. 

Güvenlik Toplantısı Yapıldı

TRABZON Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında gerçekleşen toplantıda, karşılaşma öncesinde, sırasında ve sonrasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı. Taraftarın iki ayrı arama noktasından geçerek kapılara ulaşacağı ve biletsiz seyircinin stada yaklaştırılmayacağı kararı alınan toplantıda, tribünlerin 10 yakın polis kamerasıyla kayıt altına alınacağı kararlaştırıldı. 

8 Kentten Çevik Polisi Geliyor

TRABZON’A 8 ilden gönderilmesi planlanan çevik kuvvet polislerine özellikle stat çevresinde görev verileceği, Trabzon'da görev yapan polislerin ise kapılarda ve stat içinde görev alacağı ileri sürüldü. Özellikle protokol tribüne çıkan yolların kapatılacağı ve protokol tribünü gören apartmanların çatılarına yabancıların çıkmaması için apartman kapılarına resmi kıyafetli polis memurlarının yerleştirileceği belirtildi. 

SPOR Toto Süper Lig'in 2. haftasında oynanacak olan Trabzonspor – Fenerbahçe maçı için İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli tedbirler alınacak. Çevre illerden 380 polisin Trabzon'a geleceği ve maç günü yaklaşık 600 güvenlik görevlisinin stadyum ve çevresinde görev alacağı öğrenildi. Geçen sezon oynanan maçta çatılara çıkarılan keskin nişancılara, gelen tepkiler üzerine bu maçta görev verilemeyeceği öğrenildi.

GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Trabzonspor-Fenerbahçe maç öncesi yapılan güvenlik toplantısında bir önceki maçta çıkan olayların yeniden yaşanmaması için geniş güvenlik tedbirleri alınmasına karar verildi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında gerçekleşen toplantıda, karşılaşma öncesinde, sırasında ve sonrasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı. İki ayrı arama noktasından geçirilecek olan taraftarların stada suç unsuru madde sokmasına izin verilmeyecek. Üzerlerinde yanıcı ve yakıcı madde gibi suç unsuruna rastlanan taraftar hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde adli işlem yapılacak, alkollü olduğu tespit edilen taraftarlar biletli olsa dahi kesinlikle stadyuma alınmayacak. Biletsiz seyirci ise stat kapılarına yaklaştırılmayacak. Maç sırasında 10'u aşkın polis kamerası ise tribünleri kayıt altına alacak.

8 KENTTEN 380 POLİS GELİYOR

Çevre illerden 380 polisin Trabzon'a geleceği ve maç günü yaklaşık 600 güvenlik görevlisinin stadyumda ve çevresinde görev alacağı öğrenildi. Trabzon'a 8 ilden gönderilmesi planlanan polislerin özellikle stat çevresinde görevlendirileceği Trabzon'da görev yapan polislerin ise kapılarda ve stat içinde görev verileceği kararı alındı. Bu arada özellikle protokol tribüne çıkan yollarında kapatılacağı ve biletsiz kişilerin bu kapılara yaklaştırılmayacağı öğrenildi.

SNIPER'DAN VAZGEÇİLDİ

Geçen sezon oynanan maçta çatılara çıkarılan keskin nişancılara, gelen tepkiler üzerine bu maçta görev verilmeyecek. Protokol tribünü gören apartmanların çatılarına yabancıların çıkmaması için gerekirse apartman kapılarında polis bekletileceği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim