Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım'ı araması ve "Karşılaşmayı hakkaniyetli yönet" demesi, TFF'nin disiplin talimatlarına bir madde daha kazandırdı!
Daha önce böyle bir durum karşısında nasıl bir yaptırım uygulanacağına dair bir madde yoktu. Ancak TFF, son yaşananlardan ders çıkardı ve jet hızıyla bir talimat hazırladı. Federasyon, Hacıosmanoğlu'nun hakemi aramasını "sportmenliğe aykırı davranış" olarak değerlendirmiş ve 60 gün hak mahrumiyeti vermişti. Fakat bundan sonra disiplin talimatında böyle bir durum için de özel bir madde olacak.

HİÇBİR DETAY ATLANMADI

Karşılaşma öncesi hakemi arayan başkan ya da yöneticiler, ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Söz konusu olay halinde başkan ve yöneticiler, 3 aydan 1 yıla kadar hak mahrumiyeti cezası alacak. Ancak tüm detaylara dikkat eden TFF, hakemleri de es geçmedi...
Bir yönetici tarafından arandığında MHK'yi bilgilendirmeyen hakem de cezalandırılacak. Öte yandan TFF'de dün görev değişikliği yaşandı. 2. Başkan Vekilliğine, Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar getirildi. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı da İcra Kurulu'na atandı. Ayrıca yedek üye Serhat Soysal da asil üye olup Yönetim Kurulu'na girdi.