Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Hacıosmanoğlu, dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Özellikle Trabzonspor Teknik direktör Vahid Halilhodzic ile birlikte futbolcularla yaptığı toplantıyla ilgili açıklama yapan Hacıosmanoğlu, son 5 haftada olmaması gereken saha sonuçlarının alındığına dikkat çekti. 

Hacıosmanoğlu, “Olmaması gereken sonuçlar aldık. Mazeret değil. Normal sağ duyulu Trabzonspor sevdalıların takıma olan incı devam ediyor. Kaybetmiş çok şeyimizi telafi etme imkanımız var. Onlardan bir tek şey istedim “bizim harcadığımız emekleri bir kenara bırakın, bu takımın sağ duyulu taraftarları var, Trabzonspor sevdasını taşıyan insanlar var bu tablo rahatsız edici” dedim. Bizi de rahatsız etti. Oynadığımız takımlarla sadece Karabükspor’un bir tane oyuncu alın da Trabzonpor’un 11’inde oynatabilir misiniz? dedim. 

Ben çocukluğumdan beri savaşarak bu noktaya geldim. Trabzonspor bakanlığını da mücadele ile kazandım. Herkesin bize karşı olduğu dönemde. Hepiniz kaliteli oyuncularsınız ama sahada savaşmadığınız müddetçe kazanma şansımız yok. Trabzonspor sevdasını taşıyan insanların başını eğdirmeden sahada savaşın. Kaybedebilirsiniz ama o savaşın örneğini sahada gösterin. Umut ediyorum bu milli takım arasından sonra onlarda sahaya çıktığı zaman gerekli sonuçları alıp Trabzonspor’u layık olduğu yere taşırlar. Bundan sonra beni pozitif bir başkan olarak göremezsiniz. Bu size son pozitif olarak karşınıza çıkışım. Beni umut ediyorum başarıların ardından ekstra bonuslar veren bir başkan olarak göreceksiniz” dedim toplantıda. 

Kendilerinin başarısızlığını isteyen çok insan bulunduğunu kaydeden Hacıosmanoğlu, “Takımın başarısız olmasını dolayısıyla bizim başarısız olmamızı isteyen çok insan var. Masumane duygularla Trabzonspor’un peşinden giden insanların başlarını eğdirmeyin dedim. Heralde onlar bu 5 haftalık süreçten sonra Trabzonspor sevdalılarının istediği başarıları alırlar” dedi.

Hacıosmanoğlu, Halilhodzic ile yolların ayrılacağı ve deneyimli teknik adamın sahada ki hırçın görüntüsüyle ilgili ise şu şekilde konuştu: 
“Olmayan şeyleri olmadan konuşmaya gerek yok. Bu takımın kalitesi ortada. Sahada savaşmaları. Takımın nasıl kazanacağı ile ilgili sahada mücadele vermeleri gerektiğini söyledim. O da aynı duyguları yaşıyor. Başarılı olmak istiyor. Sahada yapılan harkem hatalarına baktığımızda bunlar hazmedilecek şeyler değildi. Başarılı sonuçlardan sonra bunları konuşmaya gerek yok ama. Varşova maçında ikitane net penaltı. Çıldırmamak elde değil. Avukatımız söylemişti bize. Saha içi saha dışı baskıyı kaldırabilecek misiniz? Hem bu alanda hem de sportif alanlarda mücadelemiz devam edecek. Hakem hatalarıyla puan kaybetmeye devam edersek o zaman daha sert konuşuruz. Bize yanlış yapanlar hesabını verecek” dedi.

Hacıosmanoğlu, kongre süreci ile ilgili olarakda, “Bizi Trabzonspor taraftarları 2,5 seneliğine seçti. Geçen sene staj dönemimizi yaptık. Ama bu sene sağduyulu olan bütün Trabzonsporluların söylediği alınan oyuncluar yakın zamanda alınan en iyi oyuncular. Bize genel kurul üyelerinini verdiği süreyi tamamlamak görevimiz. Ben işi beceremedim diyecek halimiz yok. O karakterde değilim. Onun için bu yatırımları yaptık. Alamazsak, ben bu takımın taraftarıyım, zulmetmeye gerek yok. O zaman daha iyi yapacak kişiler vardır. Ben bu kulüpte çok şeyi değiştirdik. Değişecekte. Aynı düzen devam ederse Ahmet gelsin, Mehmet gitsin diyerek başarıları yakalayamayız” diye konuşu.