Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, resmi olarka yaptığı açıklamada 'Kongre iptal' kararını değerlendirerek sorumlusunun divan kurulu başkanı Ali Özbak'ın olduğunu söyledi.

Hacıosmanoğlu'nun açıklaması şu şekilde;

"Trabzonspor’un köklü değişim ve yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu düşünen, bizimle beraber aynı görüşü paylaşan Trabzonspor sevdalıları, genel kurulda teveccüh gösterip bizi göreve getirdi.

Bizler de onlara mahcup olmamak için gece gündüz çalışarak, değişim ve yeniden yapılanma mücadelesini kararlılıkla sürdürdük. Bu zaman içinde Trabzonspor’dan menfaatlenme dönemini bitirmiş olmamız bazı çevreleri rahatsız etti. Bu rahatsızlıkları normal karşılıyoruz. Ancak biz var olduğumuz sürece bu böyle devam edecek. Bunu Trabzonspor sevdalıları çok iyi görüyor ve destekliyor. Bu da bizim çalışma şevkimizi her geçen gün arttırıyor.

Seçim ve madde değişikliklerinin gerçekleştiği kongrede tartışmaların yaşanmasının sebebi, yetersiz ve tecrübesiz genel kurul divan başkanının tutumudur.

Trabzonspor’a faydası olmayacağı kanaatiyle yerel mahkemenin vermiş olduğu karar, kesinleşene kadar süreç hukukçularımız tarafından takip edilecektir. Sonucunda kulübümüzün menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Başından beri söylediğimiz hizmet anlayışımız, Trabzonspor’umuzu hem saha içinde hem de saha dışında camiaya yakışır şekilde temsil etmektir. Şayet bunu başaramadığımızı hissettiğimiz anda, hizmet dışında hiçbir istikbal beklentimiz olmadığından, biz başaramadık deyip, başaracak olanlara görevi bırakacak kadar erdem sahibiyiz."