Divan kurulunda söz alan Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'ya yüklendi. Hacıosmanoğlu şu ifadelere yer verdi; “Trabzonspor Başkanlık makamını işgal eden Muharrem Usta, gelinen noktada benim yönetimimi suçlamasına açıklık getirmeye çalışacağım. Göreve geldiğimizde bizim yönetimimiz Muharrem Usta’ya bıraktığında daha kötü durumdaydı. 40 milyon geriye dönük ödemeler için kaynağı kulübe sokup işler hale getirmeye çalıştık. Kulübe geldiğimizde hiçbir gelir yok. Kulübün 1 TL bile kullanabilme şansı yoktu. Bunları düzelttik. 4. Olarak Avrupa Kupalarında nağ mağlup gruplardan çıktık. 5. Olarak tamamladık Avrupa Kupalarında gruplardan çıktık. Trabzonspor ismini Avrupa’da gösterdik. FETÖ denilen terör örgütünün operasyonlarına mağlup kaldık. İlk mali genel kurulda borcu aşağı düşürmüştük. Bonservis yükünden 9 milyon Euro civarında açık kaldı. Kanımca sadece Mbia, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan’dan bu açığı kapatabilirdiniz.  Mbia’dan 6 milyon Euro bize teklif vardı, biz vermedik satmıyoruz dedik ne kadar istiyorsunuz dediler 10 milyon Euro desek verirdiler. Mehmet Ekici gibi bir futbolcuyu bedava… Siz ne yaptınız? Sadece 2 sezon ve yarım sezon 20 milyon Avro’dan fazla bonservis bedeliyle.. Neyle kapatacaksınız Bizim takıma kazandırdığımız Yusuf ve Abdulkadir ile mi?Peki ne yaptınız?12., 6 tamamladınız, şuanda ise 14. Sıradasınız… Fakat hala utanmadan sıkılmadan benim yönetimime çamur atmaya çalışıyorsunuz. Ben ligin en değerli oyuncusunu bedava Fener’e kaptırmadım. Benim dönemimde maaşlar tıkır tıkır ödendi. Kayyum gelene kadar benim yönetimimde bu takımda maaş aksaması olmadı..  

YALAN KONUŞMAKTAN SIKILMADINIZ MI?

Bizim yönetimimizde takım ne 5 yedi, ne 6 yedi, ne de 3-0’dan maç verdi. Yalan konuşmaktan sıkılmadınız mı? Bana yönetimin siyasileri, bakanlar destek vermedi. Benim localarımı, biletlerimi, sponsorlarımı siyasiler bulmadı? Burada benim önümde hazır bitmiş stat yoktu.  Göğüs reklamını ucuz diye vermedim. Takımın borcunu attırmış olabilirim asla sizin dediğiniz rakamlar değil. Şimdi borçlar milyarlara dayandı, değeri yarı yarıya düştü. Benim zamanımda Trabzonspor’un uluslar arası piyasa değeri 128 milyon Euroydu.. Stadın 33 tane locası vardı. Biz geldiğimizde bu olmaz dedik. Bir tane mimar var projemi bozdurmam dedi. Bende toplantı yaparım dedim. 3 tarafın locasını kaldırdık. Sağolsun Cumhurbaşkanı devreye girdi. Hazır stadı bıraktık. İsim hakkıyla localarıydı, biz oradan gelecek olan kaynaklarla mevcut borcun yarısını eritmeyi planlıyorduk. Kartal’da ki arazimiz var. Onunla ilgili bütün işlemleri, benzin istasyonunun satışı iptal olmuştu. Biz OPET’ten oranın ittifakını geriye aldık. Bütün uğraşlar sonucunda iptal olan istasyonu yeniden aldık. Bunda çok insanın katkısı vardır..  

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİNİN ARAZİ TADİLADI

Şimdi soruyorum buradan sizin aracılığınızla kendisine.. Trabzonspor Başkanı olduktan sonra yapamadığınız, kurma imkanı size verilen İstinye Üniversitesinin, İstinye’de ki arazi tadilatını Trabzonspor Başkanı olmasaydınız yaptıramazdınız. Şimdi burada bu kadar becerikli oldunuz. Kartal’da ki arazinin işlemini yapamadınız. Trabzonspor Başkanı olursanız yollar açılıyor size… Trabzonspor 6 yiyor, 4 yiyor hiç sıkılmadan utanmadan, İngiltere’de Amerika’da, Londra’da geziyorsun. Şimdi diyorsun ki Trabzonspor Başkanlığından ayrıldıktan sonra o manevraları yapamayacaksın. Eskiden Genel Müdürdün, şimdi patron oldun. Trabzonspor’a borcunu öde, alacaklarını almak için stadın isim hakkına ortak olduğun kurumlardan konsorsiyum kurarak hallediyorsun. Ama bizi de bu kadar saf yerine koyma. Trabzonspor’un isminde İstinye mi yazıyor, bir tarafında Medical Park mı yazıyor. Acaba verdiğin paraları oradan travma mı ediyorsun?Trabzonspor Başkanına yalan konuşmak yakışmaz.  

BU KADAR YALAN OLUR MU?

Televizyonda diyorsun ki 190 milyon Euro borçla aldım diyorsun, 200 milyon Euro diyorsun. Bu kadar yalan olur mu? Bütün borcumuz Euro’ymuş… Biz geldiğimizde de aynı sıkıntılar vardı. Yapılandırdık, gelirlerin yüzde 7’si sana geliyor, yüzde 7’si bankalara gidiyordu… Televizyonda diyor ki 597 milyon ile borç aldım. Borsaya açık şirket nasıl sahte bilanço verir. Eğer sahte bilanço verdiyseler, niye bu adamlarla çalışıyorsun. Bu adamlar sahtekarsa, biz de sahtekarız. Bir önce ki başkanı savcılığa verdim. Niye vermiyorsun, sahtekarız biz, savcılığa gitsene.. Sadri Şener davasını geri çekerken, UEFA’da ki haklı mücadelende geri yaparsan ben senle uğraşırım  Sadri Şener, davasını geri çekti. Bu İçişleri Bakanlığının müfettişlerinin hazırladığı raporlardı.. UEFA ile niye mücadele etmiyorsunuz?

MÜLKİ AMİR ARAYARAK GALATASARAY MAÇINA GELME Mİ DEDİ?

Bunların hesaplarını soracağız. Bu Genel Müdürünü, Muhasebe Müdürünü, Denetleme Kurulu Başkanını, sahte bilanço önüme koydu diyerek savcılığa vermezsen Cenabı Allah bir daha nasip ederse Sadri Şener dosyası ile birlikte ikincisini koyup savcılığa koyarım.. Yalan konuşmak Trabzonspor başkanına yakışmaz.. Bu bir duyum.. Mülki amir söyleniyor. Galatasaray maçına gelmezseniz iyi olur diye söylendi mi söylenmedi mi? Söylendi de bu söz üzerine Trabzon’a gelmiyorsanız istifa etmeniz Trabzonspor adına en doğrusudur Galatasaray maçına, bu maç önemli.