Trabzonspor'un 15 Mayıs 2013 tarihinde yaptığı kongrede yönetim kurulunun görev süresinin 2,5 yıla çıkarılmasının tüzüğe aykırı bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getirip sonra da hukuk yoluna başvuran ve hem yerel mahkeme, hem de Yargıtay tarafından haklı bulunan üye Recep Bakırtaş, bu kez de Muharrem Usta ekibinin Aralık ayında kongreye gitmesi ve tüzüğün bazı hükümlerinin yasaya uygun hale getirilmesi gerektiği düşüncesiyle İçişleri Bakanlığı'na bir şikayet dilekçesi yazmıştı. 

Bakırtaş'ın yazdığı şikayet dilekçesine İçişleri Bakanlığı'nda bir süre incelendikten sonra olumlu yanıt geldi ve işleme konuldu.  

DERNEKLER MASASI NE YAPACAK? 

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Dernekler Masası Daire Başkanı Yılmaz Doruk imzasıyla Trabzon Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'ne bir yazı yazdı. “Recep Bakırtaş'in ilgili dilekçesi ekte gönderilmiştir. Bilgi ve gereğinin yapılmasını rica ederim” şeklindeki yazıyı Trabzon Valiliği Dernekler Masası Müdürlüğü'ne gönderen İçişleri Bakanlığı'nın gereğinin yapılmasını rica etmesi dikkat çekici bulundu. Şikayet sahibi Recep Bakırtaş, bu yaptığı işlemle birlikte Trabzonspor'un yasal zeminde yönetilmesi ve tüzüğünün de yasalara uydurulması çabası gösterdiğini vurgulayarak şunları kaydetti: 

‘TRABZONSPOR DOĞRU TEMELLERE OTURMALI' 

“Kurulduğu günden beri Trabzonsporluyum. Bu kulüp bizim canımız, kanımız. Ancak ne yazık ki Trabzonspor'da işler biraz da ahbap çavuş ilişkileri içinde yürüyor. Daha önceki yönetimin görev süresinin 6 ay olması gerektiğini düşünerek mahkemeye gitmemin sebebi İbrahim Hacıosmanoğlu'na düşmanlığımdan değil, kulübün doğrularla yönetilmesini sağlama çabasıydı. Bu kez de, ne yazık ki tüzüğümüzde yasalara uymayan bölümler var. Bunun yanında yönetimle kurulların aynı anda seçilmesi gerekirken, bu yapılmıyor. Tüm bu yanlışların düzeltilmesi ve Trabzonspor'un doğru yörüngeye oturması için çaba harcıyorum.”