Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino’nun “Fenerbahçe’nin şike davası sürecinin UEFA için sona erdiği, Yargıtay kararını ise inceleyecekleri” yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak “İnfantino’nun açıklamalarını doğru okumak lazım. Fenerbahçeliler kendi açısından okuyorlar. Bizim beklediğimiz paralelde bir açıklama yapmıştır” dedi. 

Infantino’nun “Hacıosmanoğlu'nun UEFA Disiplin Kurulu'nun değil, Trabzonspor Kulübü'nün başkanı olduğunu” yönündeki açıklamalar ile ilgili olarak ise Hacıosmanoğlu “Doğru söylemiş” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu “İnfantino’nun açıklamalarını doğru okumak lazım. Fenerbahçeliler kendi açısından okuyorlar. Bizim beklediğimiz paralelde bir açıklama yapmıştır. Fenerbahçe‘ye 2 maç ceza verdiklerini, Beşiktaş’a da 1 maç ceza verdiklerini, diğer kısımlarla ilgili ise incelemenin devam ettiğini söylüyor. ‘Yerel Federasyonu (TFF) bizim uyguladığımız kuralları uygulamaz ise gereğini yaparız’ diyor. Şimdi bununla ilgili süreç yaşanıyor” diye konuştu.

“Benimle ilgili de söylediği de doğrudur” diyen Hacıosmanoğlu “Ben UEFA Disiplin Kurulu başkanı değilim, Trabzonsopr kulüp başkanıyım. Infantino açıklamasında şunu da belirtiyor. ‘Bizim uyguladığımız kuralları yerel federasyon da uygulamak zorunda. Eğer uygulamaz ise gereğini yaparız’ açıklamaları var. UEFA zaten Fenerbahçe’ye ve Beşiktaş’a ceza vererek bunu gösterdi. Bu cezaların da Türkiye’de uygulanması lazım. Ancak bunu böyle okumuyorlar” şeklinde konuştu.

Öte yandan İbrahim Hacıosmanoğlu saat 14.30’da Türkiye Futbol Federasyonu’na giderek Tahkim Kurulu’na son Fenerbahçe maçı ile ilgili kendilerini verilen 6 maçlık ceza ile ilgili itirazda bulunacaklarını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim