Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında Av. Nusret Yılmaz eliyle HSYK’ya müracaatta bulundu.  Hacıosmanoğlu, mahkeme başkanı Hakim Metin Tamirci, mahkeme üyeleri Mehmet Uğurlu ile Fatma Altun Şahin ve mahkeme üyelerinin infazı geciktirip hukuka aykırı karar verdiklerini belirterek, soruşturma açılmasını istedi. HSYK’nın tavrı merak ediliyor. 

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti hakkında Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na ( HSYK) şikayette bulundu. Şikayette, şike davasına bakan İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Metin Tamirci hakkında infazı geciktirdi, mahkeme heyeti hakim üyeler Mehmet Uğurlu, Fatma Altun Şahin için hukuka aykırı karar verdikleri ve Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun’un ise hukuka aykırı mütalaa verdiği ileri sürdü. 

Trabzonspor Kulübü Avukatı Nusret Yılmaz şikayet evrakında, "Kesinleşen dosyaların hemen infaz edilmesi gerekeceği hususu herkesin malumudur. Mahkeme başkanlarının kesinleşen dosyaların infaza verilmemesine dair bir takdir hakkı bulunmamaktadır. Mahkeme başkanı kesinleşen kararı, gecikmeksizin infaza göndermekle mükelleftir.Şike davası olarak bilinen davada, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bir kısım sanıklar hakkında verilen ceza kararlarını onaması ile bu şahıslar açısından kesinleşen cezaların infaz işlemlerinin durdurulmasına dair mahkeme heyetince verilmiş bir karar bulunmamasına rağmen, infaz işlemleri uzunca bir süre geri bırakılmıştır" dedi. HSYK'nın konu hakkında inceleme başlatıp başlatmayacağı merak ediliyor.
Editör: TE Bilişim