Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ile kulüp başkanları, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı değerlendirmek için toplantı yaptı. 
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmandoğlu, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine olayın profesyonelce gerçekleştiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu: 

“Adli makamların sonucunu beklememiz lazım. Olayın net bir şekilde ortaya çıkması lazım. Bu olay amatörce yapılan bir olay değil, profesyonelce yapılan bir olay. Gecenin o karanlığında hareket halindeki bir otobüsün şoförün vurmak çok kolay bir şey değildir. Olay çok profesyonel yapılıyor ama emniyet güçleri herhalde onu araştırıyordur. Olaydan sonra da çok amatör bir hareket var. Ateş edilen yerin 100 metre ilerisinde el yapımı yarısı ahşap, yarısı demir bir tüfek bırakılıyor. Böylesine profesyonel bir iş yapan, insanlık dışı insanların bunu 100 metre ileriye bırakmaz. Profesyonel bir iş yapıp amatörce görüntü vermek... Bunları adli makamlar değerlendirir."
"PRİM VERMEK DOĞRU DEĞİL"

Olayın kolluk kuvvetlerinin araştırmasıyla ortaya çıkacağını ifade eden Hacıosmanoğlu, “Aslında bu tür eylemlere prim vermek doğru değil. Yarın farklı bir olay olduğu zamanda yine ligleri mi erteleyeceksiniz? Sonuçta bir takımın maçlarını erteliyorsanız o zaman bütün maçları ertelemenin daha mantıklı olacağı görüşü hakim oldu” şeklinde konuştu.

“Fenerbahçe’nin kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine “Ben kimsenin kararını değil, bu olayın aydınlatılmasını bekliyorum” dedi.
"TOPLANTI VAR, ZİYARETE GİTMEYECEĞİM"

“Siz de Fenerbahçe Kulübü”ne ziyarete gidecek misiniz?” sorusuna “Ofisimde toplantı var, oraya gideceğim” diye yanıt verdi.
Editör: TE Bilişim