Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, basında TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in UEFA Disiplin Kurulu sürecinde Fenerbahçe’ye yardımcı olacağı yönünde yer alan haberler üzerine Demirören’le bir telefon görüşmesi yaptı. 

Trabzonspor resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada söz konusu telefon görüşmesinde Demirören'e bu yöndeki haberleri soran Başkan Hacıosmanoğlu, Demirören’den, “Futbol Federasyonu’nun Türkiye’de hiçbir takıma ayrıcalıklı bir tavır içerisinde olamayacağı gibi her kulübe eşit mesafede bulunmak zorundadır. Ayrıca UEFA disiplin Kurulu’na sevk edilen bir dosyaya etki etmemiz de mümkün değildir. Basında bu yönde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim her zaman Türk futbolunun yanında ve çıkarları doğrultusunda tavır sergileyeceğimizden emin olabilirsiniz” cevabını almıştır.

Bu cevap üzerine Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da, “Futbol Federasyonu’nun haksız taleplerde bulunan kişi ve kurumların yanında olduğunu görmemiz halinde bu durumu bize ve temiz Türk futboluna karşı alınmış bir tavır olarak değerlendireceğimizin bilinmesini isteriz. Bizim açımızdan böyle bir algılama da beraberinde yeni ve farklı gündemleri getirebilir. Trabzonspor’un haklılığını masa başı oyunlarıyla engellemeye çalışanlar gerek ülkenin gerekse de dünyanın bir çok yerinde işaretimizi bekleyen ahlaklı ve temiz futbol isteyen paydaşların yürüyelim çağrısına davet çıkaracağımızı iyi bilsinler. Bugüne kadar sağduyuya davet ettiğimiz bu insanlar iki dudağımızın arasından çıkacak mesajla hem hakkımızı arama hem de temiz Türk futbolu adına cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir eylemi hayata geçirebilirler. Bu pisliği örtmeye çalışan herkes bunu da iyi anlamalı” karşılığını vermiştir.