Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Çakıroğlu, kendisini eleştiren kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na, yaptığı yazılı açıklama ile yanıt verdi.  

Çakıroğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında, "Trabzonspor başkanını beğenmiyorsan ve güvenmiyorsan neden istifa etmiyorsun?" dediğini belirterek, seçimi kazandıkları gün Hacıosmanoğlu'nun kendisi için söyledikleri ile bu konuşmasının bağdaşmadığını savundu. 

Çakıroğlu, sert ifadeler de kullandığı açıklamasında şunları kaydetti:  "Orada duruyorum çünkü sana güvenmiyorum, Sana olan inancımı aylar önce kaybettim, bütün Trabzonspor kamuoyu gibi. En büyük sebebi de,  Trabzonspor'u dizayn etmek, siyasetten uzak tutmak vaadi ile gelen ancak ne cahilliktir ki, zekasını ve haddini aşarak Trabzonspor taraftarını ve Trabzon halkını dizayn etmeye kalkmasıdır. İstifama gelince, Trabzonspor yönetiminin bana verdiği bütün unvanları aylar öncesinden yırtıp atmıştım."Kendisine yöneltilen muhalefet ile gizli görüşmeler yaptığı iddiasına da değinen Çakıroğlu, şöyle devam etti: "Gizli kapılar ardında iş çevirmek sadece korkaklara has bir davranıştır. Her şeyi alenen kamuoyunda paylaşan ve kendisinin de yüzüne konuşan tavrımdan hiç ödün vermedim. Koltuk sevdam olsaydı bunu yapmazdım.  Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda görevime devam etmekteyim. Ayrıca istifamı istemek bütün kamuoyu tarafından, icraatları, ? Trabzonspor'un bu onur ve şeref davasındaki tutarsız davranışları alenen sorgulanan Hacıosmanoğlu'nun haddine değildir. Lüzum gördüğüm zaman istifa edecek kadar erdem sahibi olduğum bütün kamuoyu tarafından bilinir. Hacıosmanoğlu'nun bu güne kadar yaptıklarını, çirkin üslubunu hiçbir Trabzonspor başkanına ve dolayısı ile hiçbir Karadenizliye yakıştıramadığım için kendisinin ait olduğu sınıfa inmeyi reddediyorum. Dolayısı ile kendine yakışanın, şahsı yüzünden Trabzonspor'un kaybettiği itibarını ve tehlikeye attığı geleceğini kurtarmak adına derhal taşıyamadığı bu ağır yükü bırakıp, kongre kararı almasıdır."
Editör: TE Bilişim